3.5
3.5
Den blodiga långfredagen
Harold Shand är Londons gangsterkung. Han är på väg att göra upp en storaffär med några maffiosos från USA när någon plötsligt börjar eliminera hans närmaste medarbetare. Vilka står bakom attackerna? Och vad skall Shand göra för att få reda på det?

Originaltitel | The Long Good Friday |
Regissör | John Mackenzie |
Manus | Barrie Keeffe |
Genre | Drama, Kriminalare, Thriller, Mysterium, 80-tal |
Skådespelare | Bob Hoskins, Helen Mirren, Derek Thompson, Eddie Constantine, Bryan Marshall, Dave King, Leo Dolan, Paul Freeman, Stephen Davies, Brian Hall, Karl Howman, Kevin McNally, Charles Cork, Patti Love, Tony Rohr, P H Moriarty, Pierce Brosnan, Daragh O'Malley |
Välspelad, spännande, skön stämning. Finns några inslag som drar ned, men fyran ska dit.
En riktigt lysande brittisk gangsterfilm som kretsar kring en lysande skådespelarprestation av Bob Hoskins, och har är verkligen lysande! Hela ensemblen är dock riktigt bra och regin är genomgående toppklass. London blir som en karaktär i filmen och man använder dess diverse lokaliteter på ett mycket tilltalande sätt. Berättelsens struktur och manus är fullträffar och Hoskins olika emotionella nivåer korreleras på ett fint sätt med stadierna i handlingen. Snudd på mästerverk!!! 4+/5-
Bitvis haltande manus men Bob Hoskins är strålande (genial slutscen) och en sevärd Helen Mirren som var riktigt bra redan då.
Brittisk hårdhet med en lagom dos sarkastisk torr humor. Hoskins är Londons Tony Montana och på det hela taget är detta en rejält tuff gangsterhistoria. Dessutom med ett rätt udda skönt soundtrack. Slutscenen irriterade mig först, men insåg snabbt att den var genial.
Särdeles snygga personer i en rätt osnygg miljö. Hoskins riktigt bra.
Utsökt bra casting om än lite rörig första timman. Skön hårdtuggar-Fyra med Hoskins som skön psykopat.
(rek.4) Bob Hoskins är strålande men resten är rätt blaha. Ett plus till musiken dock!
Sjaskig, brittisk gangsterfilm där Bob Hoskins spelar en boss vars närmsta män plötsligt utsätts för brutala attentat. Han inleder då en skoningslös och ilsken jakt efter de skyldiga. Intensiv, stämningsfull och spännande, och Hoskins är lysande i huvudrollen. Klart sevärd!
good shit!
Jag avskyr grådaskiga deckare. Det här är en grådaskig deckare.