Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Den allvarsamma leken


Den unge journalisten Arvid förälskar sig sommaren 1897 i skärgårdsmålaren Stilles 18-åriga dotter Lydia. Han vill dock inte binda sig. Vid ett flyktigt möte under vintern, efter det att Lydias far har omkommit, frågar han dock om hon vill bli hans "lilla älskade i hemlighet" och får svaret "Jag vill. Men jag törs inte." Ett halvår senare gifter hon sig med en 50-årig, förmögen kulturhistoriker. Arvid blir häftigt upprörd.


Originaltitel Den allvarsamma leken
Regissör Anja Breien
Manus Anja Breien, Per Blom, Per Forslund
Genre Drama, 70-tal
Skådespelare Lil Terselius, Stefan Ekman, Palle Granditsky, Rolf Skoglund, Jan Dolata, Hans Alfredson, Björn Gedda, Allan Edwall, Erland Josephson, Ernst Günther
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 38
Filmnummer 34877

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2021-07-13
Helt okej film från en berömd roman...
Albion
2020-09-17
Efter tre sedda versioner kan jag konstatera att det verkligen är en invecklad, krångelhistoria om kärlek och ångest utan lycka. Denna version når inte alls upp till Pernilla Augusts version även om den erbjuder fina miljöer och tidstrogen och bitvis bedårande dialog, men är också dövande trist och sömnaktig. Betyget blir bara en 2;a
KyLLo
2019-02-05
Jag har nu sett alla tre versioner och jag gillar definitivt den här. Ett kostymdrama med en berättarstil som är jämn, behaglig och ocensurerad.
ekmanälskaren
2013-12-07
Mycket bättre än den från fyrtiotalet, men ingen filmatisering gör riktigt den fantastiska romanen rättvisa. Vissa viktige saker har tagits bort tyvärr.
Razzel
2008-07-30
Visades av misstag på Gbg film festival en gång, skulle varit originalet från 40-talet, som troligen är många klasser bättre.