Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.4
av 5

Den 13:e krigaren


Unge mannen Ibn har blivit förvisad ur Bagdad efter en kärlekshistoria med en av sultanens älskarinnor. På vägen möter han en grupp nordiska krigare som slagit läger. En kunglig budbärare kommer till dem med ett meddelande om att de måste vända hem, eftersom en mystisk fiende hemsöker deras land.


Originaltitel The 13th Warrior
Alternativ titel The Thirteenth Warrior
Regissör John McTiernan
Manus William Wisher Jr, Warren Lewis
Genre Action, Äventyr, Fantasy, 90-tal
Skådespelare Antonio Banderas, Sven Wollter, Maria Bonnevie, Omar Sharif, Sven-Ole Thorsen, Tony Curran, Erick Avari, Diane Venora, Vladimir Kulich, Dennis Storhøi, Anders T Andersen, Richard Bremmer, Mischa Hausserman, Neil Maffin, Asbjørn 'Bear' Riis, Clive Russell, Daniel Southern, Oliver Sveinall, Albie Woodington, John DeSantis, Richard Ooms
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 8906
Filmnummer 136

Recensioner

Skapad 2019-12-05 av EvilNed
Baserad på boken \"Eaters of the Dead\" av Michael Chricton. Filmen avviker på en del ställen från handlingen i boken, men i det stora hela är den ganska trogen källmaterialet. I boken är det d...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av connya
Antonio Banderas spelar en krigare i en film där jag i alla fall inte hittade mycket till handling. Det känns som om det mest är transportsträckor till underhållande slagsmål. Nu är ju det i...   Läs mer »

Kommentarer


Ful_fisk
2024-04-10
Märklig film. Begrep inte riktigt vad den egentligen pågick och brydde mig inte direkt heller. Känns bara som ett mischmasch av idéer utan poäng eller substans. Själva intrigen känns mer som något Uwe Boll brukar handskas med snarare än denna typ av a-film. Att John McTiernan är den bästa actionfilmsregissören som levt märks inte av alls, actionscenerna är röriga och ospännande. Ja, just ospännande är nog nyckelordet här, jag fann mest bara filmen tråkig. Inte direkt en kalkon, men totalt ihålig. Produktionsvärdet hindrar nog det lägsta betyget, men här finns verkligen ingenting att hämta.
Starkbröl
2022-03-17
Absolut inte bättre än vad folk säger.
Dele
2021-07-10
Svettiga män med stripigt hår i krigsmundering (och ibland med eld) slåss i slowmotion till hjältemusik utan något egentligt syfte.
Rai
2018-03-11
Alldeles för seg för min smak.
yaxez
2015-02-12
Ulfric Stormcloak på äventyr med Puss in Boots, what's not to like?
Krille80
2014-11-08
En film med goda förutsättningar; okej skådespelare (där det svenska inslaget upprätthålls av Sven Wollter och Maria Bonnevie), stor budget och mäktigt landskap. Av detta blev egentligen varken hackat eller malet. En kufisk blandning av historiska epoker pressas in i en konstig intrig med en kannibalistisk björndyrkande stam.
tystponce
2013-08-21
Många luckor i handlingen men fan, den tål ju att ses ändå. Bättre än vad folk säger.
syltkatt
2013-04-18
JEJ skall bli den förste mann
Rune2000
2013-03-18
Jag har hört lite blandat kritik kring denna film. Många brukar kalla den för John McTiernans första flopp efter en hel decennium av minnesvärda produktioner, som började med "Predator" (1987). Personligen blev jag positivt överraskad av denna film. Visserligen långt ifrån ett mästerverk men helt klart en sevärd filmupplevelse!
Tigra
2013-01-12
Tyckte språkövergången var smart till skillnad från de flesta filmer där alla nationaliteter magiskt pratar engelska.
Visa äldre kommentarer »