Demonen

En NYPD-kriminalare slits mellan sin fru och älskarinna, undersöker ett massmord mitt i New Yorks rusningstrafik, där en galen prickskytt skjuter ner oskyldiga fotgängare en efter en. Detta är bara ett av flera massmord som begås med motivet "God told me to"....

Originaltitel God Told Me To
Alternativ titel Demon
Regissör Larry Cohen
Manus Larry Cohen
Genre Kriminalare, Skräck, Science Fiction, Mysterium, Thriller, 70-tal
Skådespelare Deborah Raffin, Sam Levene, Sylvia Sidney, Tony Lo Bianco, Sandy Dennis, Robert Drivas, Mike Kellin, Richard Lynch, Sammy Williams, Jo Flores Chase, Sherry Steiner, Vida Taylor

myslas
2020-01-29
X-Files på 70-talet! Inte så illa faktiskt även om det blir lite väl flummigt ibland och produktionen inte är av högsta klass.
Astrojacob
2018-02-23
Knapp Trea, mest av sentimentala skäl, Bernard Herrmanns sista film han såg kvällen innan han dog o min hemliga Kärlek Sylvia Sydney, dock 66 bast här.
Andravåningen
2016-04-23
Knepig stämning i filmen. Dystra karaktärer som aldrig riktigt tar form. Ändå är det en fascinerande plot och en del snygga och/eller speciella scener. Kanske lite väl barnslig ibland. Trean sitter nog ganska löst.
Gordyal
2016-04-16
Konceptet är riktigt bra, men filmen är rätt så beige. Intressant och sevärd, även om den är rätt trälig. (6+/15)
2015-06-14
Nej, det här var inte min grej. Det startar okej, men vattnas snabbt ur i ett virrvarr av flum och snurr. Lite mordhistoria med skön Omen-känsla som tyvärr kunde varit både ruggig, men istället satsade Cohen på något suggestivt istället.
ItalyErik
2015-04-14
Intressant koncept och snyggt utförande. En underhållande b-film från det goda 70-talet. + för alla ruffiga New York-miljöer.
ziferN
2012-11-14
Småcharmig och underhållande film som faktiskt började till en viss del intressant och väldigt underhållande med en skön 70-tals stämning men som sedan blev allt mer ointressantare och oengagerade som flera andra har sagt. Storyn är ju dock helt ok faktiskt men filmen tappade som sagt mig under andra halvan, filmen fungerade dock ändå att kolla på för stunden så därför är jag snäll och ger den en svag trea, men det gränsar till en tvåa.
Dele
2012-01-31
Storyn är långt ifrån originell och inte särskilt vettig, men ett plus med de här gamla rysarna är att de genom att inte vara så hysteriska iaf. skapar lite mer autencitet än mycket av det som produceras idag. Svag trea.
johan93
2011-12-08
NHL:s beskrivning av filmen är bra tycker jag, den börjar lovande men sedan blir den alldeles för rörig och man tappar intresset

2010-12-16
en av de första b-skräckisarna jag såg i mitt liv....minns den som rätt bra...stark 3a