1.9

Delgo

I ett exotiskt delat land, Delgo, måste en äventyrlig drömmare och naiv tonåring samla ihop sin grupp unga vänner och några oväntade vänner för att skydda deras värld från en konflikt med det utomjordiska Lockni-folket.

Originaltitel Delgo
Regissör Marc F Adler, Jason Maurer
Manus Patrick J Cowan, Carl Dream, Jennifer A Jones
Genre Komedi, Animerad, Romantik, Äventyr, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Anne Bancroft (röst), Val Kilmer (röst), Freddie Prinze Jr (röst), Jennifer Love Hewitt (röst), Chris Kattan (röst), Kelly Ripa (röst), Eric Idle (röst), Michael Clarke Duncan (röst), Malcolm McDowell (röst), Burt Reynolds (röst), Louis Gossett Jr (röst)

Sheepy
2012-02-15
Hyggligt animerad film där historien bakom dess skapelse och flopp är mer intressant än själva filmen. Den största frågan jag ställer mig är vem filmen är ämnad för. De vuxna skämten, dystra miljön och krigiska/politiska tema exkluderar en alltför ung publik. Samtidigt kräver en äldre publik något av mer substans än detta som i slutändan känns som en 85 minuter lång actionsekvens med ett meningslöst slut och sensmoral. Även om man tycker att kvalitén på animationen borde vara det svåraste för ett independent bolag att lyckas med är det faktiskt själva handlingen som haltar mest... där har de tyvärr ingen ursäkt för detta misslyckande.
heintron
2009-07-27
Håller med föregående talare.