Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.9
av 5

Deer Hunter


En skildring av hur Vietnamkriget påverkade en samling människor i en liten industristad i Pennsylvania.


Originaltitel The Deer Hunter
Regissör Michael Cimino
Manus Deric Washburn
Genre Drama, Krig, 70-tal
Skådespelare Robert De Niro, John Cazale, John Savage, Christopher Walken, Meryl Streep, George Dzundza, Chuck Aspegren, Shirley Stoler, Rutanya Alda, Pierre Segui, Mady Kaplan, Amy Wright, Mary Ann Haenel, Richard Kuss, Joe Grifasi
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 16909
Filmnummer 2296

Recensioner

Skapad 2019-12-16 av Mixen
Deer hunter räknas som en av de stora filmklassikerna och det är på många sätt inte svårt att förstå varför. Men på grund av för stora ambitioner och tveksamt berättande når den inte hela...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av RosaPantern
Deer Hunter är enligt mig den bästa krigsskildringen genom alla tider. Och det är många mer som håller med. Deer Hunter belönades med 5 oscar. Och det är den värd! I filmen följer vi tre stå...   Läs mer »

Skapad 2019-12-12 av Jämte
Krigsfilmer om Vietnam finns det tretton på dussinet av. En del är större och bättre än de andra. Rabbla upp några kända krigsfilmer om Vietnam. Det finns “Plutonen”, “Apocalypse now”, “F...   Läs mer »

Skapad 2019-12-07 av Orvar_Säfström
Krig - många har uttalat sig, från filosofer till kungar, presidenter, militärer och pacifister. Men jag vet ingen som har gjort det så bra som Michael Cimino. Det har nog alltid funnits en viss...   Läs mer »

Skapad 2019-11-18 av Michael
Många är de filmer som har försökt skildra de effekter som krig får på den enskilda människan, men ingen har lyckats så bra som The Deer Hunter. Filmen följer tre stålverksarbetare fån Pen...   Läs mer »

Kommentarer


ZoIX
2022-07-29
Man kan ha en rysk roulette scen för mycket. Påkostad.
jep
2020-08-01
Sänktes till svag trea efter en omtitt. Den är för sentimental och klyschig. Den håller helt enkelt inte särskilt väl.
StureStenhög
2019-11-28
En imponerande krigsskildring sedd i perspektivet från de som deltar i det. Trovärdigheten i karaktärerna är nog den största anledningen till att det här fungerar så bra, och den bygger man upp genom de långa sekvenserna innan de drar iväg. Man köper dem rakt av som ett kompisgäng med en lång historia, och på så vis använder filmen sin långa speltid väl. Det som sker under och efter kriget hade helt enkelt inte haft samma effekt om vi inte redan hade fått lära känna karaktärerna ordentligt. Jobbigt grabbiga är de förvisso, men just det gör dem trovärdiga. Utmärkta skådespelarinsatser gör givetvis mycket också, framför allt Christopher Walken är väldig imponerande. Den 70-tals-gråa småstaden i Pennsylvania är dessutom en härligt deprimerande spelplats som sätter helt rätt stämning. Lite sugen på att spela rysk roulette blir man ju också
Robkiller
2018-02-22
Möjligtvis aktuell för sin tid, men nu mest bara långtråkig.
oskaraspfors
2017-04-28
Såg denna som 17-åring 2009. Det var bland det bästa jag sett tyckte jag då. Ser om den åtta år senare och den är minst lika bra. Helt fantastisk film!
Hypostas
2017-01-23
Höjning till femma efter omtitt.
RustyFilm
2016-12-05
En krigsfilm som är mer drama än krig. Filmen handlar om relationerna mellan grabbarna i ett stål arbetar gäng och hur dessa relationer påverkas när tre av dom kallas till tjänst i Vietnamkriget. Vi får följa gänget före, under och efter kriget. Det här är en mycket bra film som omöjligt lämnar någon oberörd.
dr_Robert
2016-10-03
Såg den här på VHS för 30+ år sedan som tonåring och tyckte då att början var oerhört seg men att filmen blev bättre efterhand. När jag nu ser om dem i biograf och är några få år äldre ter sig inledningen snarare som storslagen: bildberättandet är tidvis oerhört vackert. Därmed försvinner den reservation som förklarade att betyget tidigare "bara" var en fyra. Annars har filmen allt: En angelägen historia, fantastiskt skådespeleri (deNiros bästa roll?), spänning och en förmåga att få oss att känna med karaktärerna. TILL SIST: Några plattskallar i avdelningen för "Fy för amerikansk imperialism" förstår inte att detta är en anti-krigsfilm. Du är förmodligen smartare än dem - fastän de inte kan låta bli att skryta med att de har läst a-kursen i postkoloniala teorier vid Södertörns högskola.
Stygga-Vargen
2016-09-24
En av de bästa krigsfilmerna någonsin!
Ghostface
2016-09-24
Denna film har tillräckligt med pondus för att spela i samma liga som de klassiska filmerna om Vietnam. Filmen har stundtals långa scener eller så är publiken idag alltför slapp.
Visa äldre kommentarer »