2.3

Deep Rising

Från det bottenlösa djupet av den sydkinesiska sjön, stiger hemska varelser upp till ytan för att attackera och äta upp passagerarna på Argonautica, en av världens största lyxkryssare. Med snabb och dödlig precision svärmar dessa glupska ormar genom varje däck och korridor, de slukar alla levande varelser inom synhåll, och förvandlar fartyget till en flytande skräckkammare. För de enstaka dödsförskräckta överlevarna ombord, som kan undvika de benknäckande krafterna, väntar en levande mardröm bakom varje hörn.

Originaltitel Deep Rising
Regissör Stephen Sommers
Manus Stephen Sommers
Genre Action, Thriller, Skräck, 90-tal
Skådespelare Treat Williams, Famke Janssen, Wes Studi, Djimon Hounsou, Kevin J O'Connor, Derrick O'Connor, Jason Flemyng, Clifton Powell, Trevor Goddard, Anthony Heald, Cliff Curtis

Skapad 2019-10-29 av Rubbermonster
Som vi alla vet så har Filmtipset har en funktion som räknar ihop medelbetyget på de filmer du sett baserat på regissör eller till exempel manusförfattare och jag blev smått chockad härom åre...   Läs mer »

dudson
2020-12-07
Vilken stört skön pärla till monster rulle! Många kända namn framträder då man har sett X...antal efter anno"98/ Sen är väl Treat W ingen favo skådis direkt. Men karln fan levererar ändock brukligt. Filmen känns väldigt fräcch åxå. Även efter 23år på nacken//
ChrullOrson
2018-09-11
Minns att jag ville se den när den gick på TV3 någon gång i slutet av 90talet. Tyvärr fick jag aldrig det, för 11 åriga jag hade nog tyckt att det var ball. Idag tycker jag att Famke Janssen är snygg och att en och annan scen är lite kul. I övrigt har jag inget positivt att säga om den.
Jamesa
2017-07-03
Ok. Inget man måste se.
stgurgel
2017-06-25
Bra röj
vladi
2014-09-23
Gang of retards tar över en finlandsfärja. Hoppas på en uppföljare som utspelar sig på Vikingline.
arruba
2013-10-19
Det är så fantastiskt sköna människor som är med i denna film, alla karaktärer är antingen galna eller totalt hjärndöda och jag älskar det. Satt många gånger och bara log men storyn är oftast ganska jobbig och det blir lite samma sak hela tiden. Det är hugget som stucket om man ser den.
kervisch
2013-04-19
3 av 5 godkänd. Bra för sin ålder.
2012-11-03
Grabbigt och barnsligt underhållande monsteraction. Bara att koppla bort intellektet och låta sig dras med.
Robkiller
2012-08-19
Helt ok 90-tals monsteraction på en båt film... påminner väldigt mycket om Ghost Ship och Virus... skådespelarna är tillräckligt bra för något sådant här, även om det konstanta skämtandet och tjafsandet kan bli lite tröttsamt emellanåt. Dock är det väl inte direkt någon särskilt invecklad handling och den bjuder inte på några överraskningar egentligen... men ljudet är bra, effekterna helt ok för tidpunkten... och den håller intresset uppe filmen igenom.
Almgren
2012-06-23
En riktigt bra popcorn-rulle med lagoma doser action, gore och humor. Dialogen och skådespelarinsatserna av vissa biroller kunde ha varit bättre, men filmen är riktigt underhållande och lyckas skämta med sig själv och genren på ett bra sätt, samtidigt som man skapar spänning på riktigt. Treat Williams och Famke Janssen höjer filmen till en fyra.