2.5

Death Wish

Kirurgen Dr Paul Kersey lever med sin fru och tonårsdotter i en lugn förort till Chicago. Pauls enda kontakt med stadens eskalerande våld är genom de offer han vårdar på sin akutmottagning. Tills en dag ? då hans fru och dotter blir brutalt överfallna i sitt hem. Polisen har inga resurser att utreda dådet men Paul är fast besluten att skipa rättvisa och tar själv upp den blodiga jakten på förövarna.

Originaltitel Death Wish
Regissör Eli Roth
Manus Joe Carnahan
Genre Drama, Action, Kriminalare, Thriller, 2010-tal
Skådespelare Bruce Willis, Vincent D'Onofrio, Elisabeth Shue, Camila Morrone, Dean Norris, Beau Knapp, Kimberly Elise, Len Cariou, Jack Kesy, Ronnie Gene Blevins, Kirby Bliss Blanton, Andreas Apergis, Ian Matthews, Wendy Crewson, Jason Cavalier, Warona Setshwaelo

Bokföringsprogrammet Mineko

Dream
2025-02-25
Meningslös, ända anledning att ge en 2:a. Är ju med tanke på Willis sorgliga öde. Detta var typ den sista filmen som ändå funkar med Willis. Säkert också tack vare mycket tålamod från regissören. Dock gjorde Bruce egentligen ett par filmer till, men dem var ju mest för att utnyttja honom så långt det gick.
Körsbär
2024-08-14
Filmen slår inte orginalfilmen (filmerna) med Charles Bronson, dom hade mer känsla i sig. Här bryter man så fort det ska till en scen där en äkta/ rå känsla ska komma fram. Ett stort plus är att jag trodde inte filmen skulle vara så pass välgjord som den var dock. Tänker på okunskap som filmen tar sig tid att visa. Överlag en godkänd trea.
Rele
2022-09-24
En ny version av Death Wish, nu med Bruce Willis i huvudrollen. Han är duktig skådespelare men första Death Wish med Charles Bronson har mera känsla och spänning. Jag ger en svag trea
sodomiten
2022-01-20
En nyversion på Charles Bronsons film från 70-talet med samma namn. Det är tillfredsställande att se när skurkarna får vad dom förtjänar, helst så hårt som möjligt. Höjdpunkterna är dom scener när Kersey knäpper kriminella ute på gatan under pågående brott. Filmen handlar även om vapenlagarna i USA, om allas rätt att bära skjutvapen. Däremot känns delarna med hans dotter på sjukhuset lite segt. Det finns mycket bra med den här filmen, särskilt slutet. Men det kunde ändå varit lite bättre berättat, kanske 15-20 minuter längre speltid. Att en oskyldig träffas i skottlossningen på toan är också något värt att fundera över efteråt.
Olof_Gronlund
2021-08-10
Fungerar bra faktiskt, lite genomtänk osv. Inte bara pang pang.
ekneB
2021-08-09
Överaskande bra och spännande!
ekneB
2021-08-09
Överaskande bra och spännande!
Abigor
2021-08-06
Väl genomfört. Kul att åter se Bruce i ngt vettigt.
Murvel48
2021-04-23
Godkänd underhållning men nog var det rätt platt, stereotypt och lite billigt gjort.
Gordyal
2021-04-04
En positiv överraskning. Självklart inte lika skitigt som originalet, och nog ställer jag mig aningen skeptisk till filmens budskap. Däremot är den hård och brutal - jag tycker att filmen levererar det man kan förvänta sig. Att folk antingen är helylle eller genomonda är ju inget nytt i en Hollywood-rulle, så det är inte svårare att stå ut med än vanligt. (8+/15)