Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Death Sentence


Nick Hume förlorar sin son i ett blodigt gängrelaterat rån och söker hämnd vilket tvingar honom in i en spiral av fara både för hans familj och de som tog del i rånet.


Originaltitel Death Sentence
Regissör James Wan
Manus Ian Jeffers
Genre Action, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Kevin Bacon, Garrett Hedlund, Kelly Preston, Jordan Garrett, Stuart Lafferty, Aisha Tyler, John Goodman, Matt O'Leary, Edi Gathegi, Hector Atreyu Ruiz, Kanin J Howell, Dennis Keiffer, Freddy Bouciegues, Leigh Whannell, Casey Pieretti
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2262
Filmnummer 54994

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Matewan
När Brian Garfields roman Death Wish blev film, blev Brian Garfield förbannad. I romanen tar Garfield ställning mot vigilantism. Filmens budskap är det rakt motsatta. Irriterad över tilltaget skr...   Läs mer »

Skapad 2019-11-14 av AddeColciago
På väg hem från hockeyträningen hamnar Nick Hume och hans son Jesse i ett blodigt gängrån. Jesse hamnar i vägen för gänget och får sätta livet till. Pappa Nick vill självklart hämnas mör...   Läs mer »

Kommentarer


Stygga-Vargen
2023-08-26
En average vigilante-rulle. Inte helt kass men inte särskilt bra heller.
deswhip
2018-01-20
NoWireHangers har en mycket bra poäng nedan. Kevin Bacon i sin kanske bästa roll som hardcore warrior, utom sin vetskap undangömd i förortsidyllen. Mycket bra, snygga färger, bra action, välspelat av alla utom John Goodman som spelar över som vanligt. Jag vet att jag är snäll nu men jag drämmer till med en fyra.
AckeVa
2018-01-19
Mycket bra.
Makta
2017-11-28
Förstår inte att denna kan ha fått så högt betyg.. Löjlig tråkig och fylld med kasst skådespeleri.. Nej denna klarar man sig utan.
Körsbär
2016-08-13
Denna film hade högt betyg på IMDB varför är högst oklart efter att ha sett filmen. Den börjar mycket lovande och bra, inget sölande, rakt på sak. Sådant gillar jag. Men någonstans där mitt i filmen så faller all realism och det gör att hela filmen kraschar och jag blir så besviken att jag nästan vill stänga av. Tycker det var ett slöseri på en film som kunde varit en positiv överraskning.
Dream
2016-06-29
Skaplig hämnd film som räddas tack var Kevin Bacon! Bacons uttryck och vrede känns trovärdigt med hur man känt på riktigt, ifall man varit i samma situation, men själva manuset i sig är inget nytt.
NoWireHangers
2016-04-16
Kevin Bacon gör en extremt bra insats i denna vigilantefilm som liksom klassiska "Death Wish" är baserad på en roman av Brian Garfield (som jag dock inte läst, men tydligen har handlingen ändrats en hel del i filmatiseringen). Death Sentence problematiserar vigilantismen på ett sätt som vigilantefilmer sällan gör, vilket å ena sidan gör den mer realistisk men å andra sidan mindre tillfredsställande som ren hämndfantasi.
92axha10
2015-10-18
Det enda som är bra i filmen är Kevin Bacon och en scen i ett parkeringshus utöver det är det inte mycket som lyser. Den mörka tonen bidrar inte med någonting.
purskatuja
2015-08-17
En helt okej hämndfilm med Kevin Bacon i huvudrollen som någon slags övertydligt helylle pappa i USA. När hans son blir mördad hanterar han det genom att ge sig efter mördarna. Tyvärr är hans mentala resa inte särskilt genomarbetad i filmen så allting blir lite slarvigt och onaturligt utan riktig känsla för hans beslut och dess konsekvenser. Jag tyckte dessutom att det överdrivna och misslyckade dramatiska slutet sänkte filmen från en trea till en tvåa.
Engravadlax
2015-04-02
Vet inte vad det är med bilden. Ovanligt hög kontrast? Lite tråkigt att se på iaf. Inte så himla bra i övrigt heller.
Visa äldre kommentarer »