Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Death Proof


För Austins coolaste DJ, Jungle Julia, innebär mörkret att hon kan koppla av med sina två närmaste vänner, Shanna och Arlene. De ger sig av ut i natten och får folk att vända sig efter dem var de än visar sig. Men all uppmärksamhet är inte av godo; i deras spår följer Stuntman Mike, en ärrad rebell som lurar bakom ratten till sitt vidunder till bil. Medan tjejerna kopplar av med en öl i baren väntar Mikes vapen, hans bil, runt hörnet.


Originaltitel Death Proof
Alternativ titel Grindhouse: Death Proof, Thunder Bolt
Regissör Quentin Tarantino
Manus Quentin Tarantino
Genre Action, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Rosario Dawson, Kurt Russell, Rose McGowan, Vanessa Ferlito, Jordan Ladd, Tracie Thoms, Zoe Bell, Mary Elizabeth Winstead, Quentin Tarantino, Sydney Tamiia Poitier, Eli Roth, Michael Parks, Marley Shelton, Marcy Harriell, Omar Doom, Michael Bacall
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 11161
Filmnummer 53061

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Boondock_saint
Idag såg jag första delen i Grindhouse-duon, Death Proof. Quentin Tarantino är ju bland många väldigt uppskattad. Min bästa kompis kallar honom Cutie (efter hans initialer, QT ...) och massor av...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av winstons.
Death proof har en okomplicerad handling – en pensionerad stuntman (Kurt Russel) åker land och rike runt på jakt efter kvinnor att mörda. Förr eller senare är det dock oundvikligt att han välje...   Läs mer »

Skapad 2019-12-17 av niklasringdahl
Quentin Tarantino är kejsare i sitt eget universum, byggt på vetskapen om sin egen coolhet. Många av hans tidigare filmer har blivit moderna klassiker, där nästan alla scener är en ständig käl...   Läs mer »

Kommentarer


Pos
2023-06-23
Tarantino pendlar mellan gubbsjuka och medelålderskris i denna mycket märkliga film. Den har onekligen sina stunder, men ologiskt manus och en allmän tristess gör att det helt enkelt inte blir bra. Det känns som att han inte riktigt visste vad han ville och stora delar av filmen känns därför meningslös.
AsianDawn
2023-03-21
Långt och segt Sex and the City-avsnitt i ruffig stil med några riktigt häftiga actionsekvenser.
TimBuckley
2019-08-07
Bra sista cirka 20 minuter dock.
TimBuckley
2019-08-07
Några millimeter från bottenbetyg. Värdelös i jämförelse med Django, inglorious eller Hateful eight. Innehållslöst poserande. Dialogen är inte ens laddad med bra skådespelares stämning. Såg den när den gick på bio, och hypade väl upp den då, även om jag minns den som Tarantinos sämsta. Men inte på den här nivån. Filmen ses inte igen.
Zarquon
2018-01-22
Oerhört långdragen. De typiska Tarantino-dialogerna funkar i filmer som Reservoir Dogs och Pulp Fiction för att de 1) utfördes av intressanta / udda karaktärer, 2) handlade om intressanta / udda saker, 3) skedde ofta i udda / intressanta situationer/miljöer, 4) inte utgjorde 95% av filmen. I Death Proof åtgår typ 100 av filmens 113 minuter till rätt så alldagliga kompisgäng som gaggar om sex, killar, fest, och musik, medan de åker bil eller äter lunch. Jag hinner tyvärr tröttna sju gånger om innan det, ska medges, rätt så bra slutet.
WillyV
2018-01-06
Underhållande.
dafreakish
2017-12-08
Föga imponerande Tarantino-film. Även om Quentins patenterade dialog är intakt blir det för mycket meningslöst skräpfilmshyllande utan vidare kvalitet. Det som Tarantino vill hylla gör han varken bättre eller sämre. Oerhört skumt navelskådande och en film mer för sig själv än någon annan.
FabianBom
2017-10-10
nej nej nej......meningslös b-film
RustyFilm
2016-12-11
Tarantino försöker desperat leverera vad han tror är coola våldsscener. I hans tidiga filmer speciellt i PulpFiction funkade det fantastiskt bra detta beroende på att det var ett koncept där våldsscenerna var integrerade i en spännande handling, kul dialog och ett härligt musikval. Här saknas det mesta av detta (det är sämre än Kill Bill t.o.m.). Smaklöst.
Stygga-Vargen
2016-11-26
Värdelös! Bland det sämsta Tarantino gjort!
Visa äldre kommentarer »