Dear Wendy
Unge Dick lever ett ensamt liv och när han hittar en pistol kan han inte låta bli att tycka om den trots att han är en pacifist. Med sin mobbade kompis startar han en klubb som handlar om vapen och pacifism.
Originaltitel | Dear Wendy |
Regissör | Thomas Vinterberg |
Manus | Lars von Trier |
Genre | Drama, Komedi, Kriminalare, Romantik, 2000-tal |
Skådespelare | Jamie Bell, Bill Pullman, Michael Angarano, Danso Gordon, Novella Nelson, Chris Owen, Alison Pill, Mark Webber, Trevor Cooper, Matthew Géczy, William Hootkins, Teddy Kempner, Thomas Bo Larsen |
En märklig historia som inte lyckas engagera.
Tyvärr Vinterberg men den här filmen solkade sannerligen ner ditt höga snittbetyg. Konstig och lite tråkig i början och fånig i slutet.
Börjar bra, spårar ur totalt. Blir som en ren parodi. Oväntat dåligt från Vinterberg.
På något sätt fastnade jag för denna film. Slutet blev nog mer dramatisk än vad jag hade trott.
Riktigt bottennapp
Njaeee, svag trea för den har något ändå. Det har den. Men det är för mycket teaterkänsla över den.
Vinterberg och von Trier i maskopi. Dick bor i ett litet gruvsamhälle någonstans i USA och skriver ett brev till Wendy. Han berättar om sin lilla församling, bestående av ett gäng hopplösa förlorare, vars grundpelare är pacifismenen värdegrund som alla i församlingen delar passionerat. Så småningom utvecklar de ett kanske lite ohälsosamt beroende till antika skjutvapen: de prickskjuter nätterna i ända och studerar bland annat var man ska träffa för att få en så säker dödlig utgång som möjligt. Allt i pacifismens namn.
Märklig film, men den har något jag inte riktigt kan sätta mitt finger på. Finns på Netflix.
4−/5
Tycker bara det är synd om att de tar bort Jamies dialekt, hade gjort det bättre, toygun eller jamies riktiga toygaan
Filmen har viss potential men brister både i trovärdighet och mening.
Hyfsat snygg, men luddig i mening och budskap, lite pretto. Se hellre "If...?".