Deadwood
Rivaliteter från förr blossar upp, relationer sätts på prov och gamla sår öppnas på nytt när "Deadwood"-karaktärerna måste konfrontera den nya, moderna tidens förändringar.
Originaltitel | Deadwood |
Alternativ titel | Deadwood: The Movie |
Regissör | Daniel Minahan |
Manus | David Milch |
Genre | Western, 2010-tal |
Skådespelare | Timothy Olyphant, Ian McShane, Molly Parker, Paula Malcomson, W Earl Brown, Dayton Callie, Kim Dickens, Brad Dourif, Anna Gunn, John Hawkes, Leon Rippy, William Sanderson, Robin Weigert, Brent Sexton, Sean Bridgers, Gerald McRaney, Jeffrey Jones |
Som en lång återförening där inget egentligen har hänt. Gillade man serien finns det inte mycket att hämta här. Ej heller något att förlora för den delen. Kul att återse en äldre ensemble, men inte så mycket mer.
stort fan av deadwood. Fångar känslan av säsong 1-2. önskar den var länger än vad den var. bra jobb av skådisarna som kom in i rollerna väldigt bra en sista gång.
Kändes rätt menlös. Det hände ju i princip ingenting.
Men.... va? Hela ensamblen är tillbaka, saloonen är i full gång. Alla karaktärer kan få nya öden, skänkas utvecklingskurvor. Men nix, här är ett oinspirerat avslut på något som en gång kändes friskt i den annars stela Western-genren.
Jag skulle inte kalla mig något superfan av serien även om säsong två var väldigt bra. Den tredje och avslutande säsongen däremot var mest rörig och tråkig så det är väl bra att de nu lyckats avsluta alltihopa på ett rätt lyckat sätt ändå.
Om du (som jag) älskade tv-serien med samma namn. Undvik då denna film som pesten!
2:an är nog en smula påverkad av hur vansinnigt sockersött puttinuttig den här är i jämförelse med tv-serien.