Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

De utvalda


En änka anklagar ett stort vapenföretag för sin mans död efter att han blivit skjuten på sin arbetsplats av en galning. Stora summor står på spel och vapenföretaget gör allt i sin makt för att "rätt" personer skall sitta i juryn men de verkar som att någon annan har möjlighet att påverka juryn...


Originaltitel Runaway Jury
Regissör Gary Fleder
Manus Brian Koppelman, David Levien, Rick Cleveland, Matthew Chapman
Genre Drama, Thriller, 2000-tal
Skådespelare John Cusack, Gene Hackman, Dustin Hoffman, Rachel Weisz, Bruce Davison, Bruce McGill, Jeremy Piven, Nestor Serrano, Jennifer Beals, Dylan McDermott, Luis Guzmán, Nick Searcy, Stanley Anderson, Cliff Curtis, Leland Orser, Joanna Going, Bill Nunn
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3997
Filmnummer 17404

Recensioner

Skapad 2019-12-09 av Rollywood
I filmen De utvalda får vi följa historien om en rättegång sedd genom jurymedlemmen Nicholas Easters (John Cusack) ögon. Från bok till film, John Grisham är underbar... Efter att en skottlossn...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Loomis
Den svenska titelöversättningen ”De utvalda” syftar på den grupp som blir utvald för att sitta som jury i en amerikansk domstol. Det är helt vanliga människor som blir utvalda under en casting...   Läs mer »

Kommentarer


Dutch
2014-02-15
Det här var ganska loco
LadyFlanders
2014-02-15
Har kastat ett öga på den här mer än en gång, men aldrig orkat hänga med hela vägen - den är alldeles för ryckig, nojig och fragmentarisk. Att jag ens försökt beror på att Hoffman och Hackman hör till mina riktigt stora favoriter och Cusack till mina "bara" favoriter. Och välspelad är den, inte tu tal om det.
Ojhda
2013-11-18
Solklar fyra om du frågar mig! Spännande courtroom drama som inte handlar om lagen utan mer om karaktärerna inblandade! Bra film, rekommenderas!
Zarquon
2013-09-27
Hade varit mer intressant om det inte målats upp så övertydligt vilken sida i rättegången man ska heja på. Om det handlat om en mer komplicerad och moraliskt svårbedömd rättstvist så kunde mer fokus lagts på fifflandet och manipulationerna och det hade både varit mer spännande då man inte vetat vilken sida som skulle vinna, och mer intressant med moraliskt flerbottnade karaktärer. Idén är dock bra, skådespeleriet likaså, och fifflandet är ändå rätt underhållande.
mawlen
2012-12-28
spännande och underhållande film, men ändå räcker den inte hela vägen fram för ett högre betyg.
Redfield4ever
2012-11-24
Slutklämmen gjorde filmen. Det finns ingen twist som förvandlar allt man trodde till totalt kaos, men fortfarande en ganska intressant faktor som tas upp. På tok för lång, men med ganska bra skådespel i alla fall.
Starkbröl
2012-11-20
Inte speciellt intressant, inte speciellt engagerande, propagandistisk och omoralisk överlag. Genomgående välspelad däremot.
Rasmusmatte
2012-08-25
Jag gillar filmen. Bra skådiasr lite förutseende men en klar 4:a
StureStenhög
2012-08-14
En svårbedömd film då två av mina grundprinciper för betygsättande hamnar i rak motsats till varandra. Jag tycker att filmer som bara vill vara underhållande helt enkelt ska bedömas efter hur underhållande de är, och den är här filmen är underhållande. Men jag tycker också att filmer som gör väldigt mycket fel ska bestraffas för det, och den här filmen gör väldigt mycket fel. Grundscenariot är ju bra, att fokusera på juryn är intressant och att slänga in en tredje part i målet rör onekligen om lite i grytan. Detta tas dock aldrig tillvara på till fullo, som jag förstår det så var både åklagarsidan och försvaret lika fulspelande i boken, men här har man valt att göra den ena sidan god och den andra ond, det gör att filmen blir både förutsägbar och mindre intressant. Men det allra värsta är att filmen blir mer och mer moraliserande ju längre den går, och jag kan ju inte hålla med i deras poänger heller, i synnerhet den syn på rättssystemet som de förespråkar är direkt skrämmande. Så tyvärr, underhållningsvärde och bra skådespelare till trots, filmen går ner sig allt för långt ner i skiten framåt slutet för att det ska vara okej
mammene
2012-08-12
Många bra skådespelare var det här och till en början var det riktigt spännande. Iden att följa själva urvalsprosessen och sedan lägga mycket av handlingen på juryn var ett bra grepp. Men någonstans började det bli för mycket svart eller vitt och "the bad guy" blev bara för mycket. Det hade varit bättre om man hållt en något lägre profil och inte ränt iväg. Slutet smetade också för mycket.
« Föregående kommentarerVisa äldre kommentarer »