Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

De utvalda


En änka anklagar ett stort vapenföretag för sin mans död efter att han blivit skjuten på sin arbetsplats av en galning. Stora summor står på spel och vapenföretaget gör allt i sin makt för att "rätt" personer skall sitta i juryn men de verkar som att någon annan har möjlighet att påverka juryn...


Originaltitel Runaway Jury
Regissör Gary Fleder
Manus Brian Koppelman, David Levien, Rick Cleveland, Matthew Chapman
Genre Drama, Thriller, 2000-tal
Skådespelare John Cusack, Gene Hackman, Dustin Hoffman, Rachel Weisz, Bruce Davison, Bruce McGill, Jeremy Piven, Nestor Serrano, Jennifer Beals, Dylan McDermott, Luis Guzmán, Nick Searcy, Stanley Anderson, Cliff Curtis, Leland Orser, Joanna Going, Bill Nunn
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3998
Filmnummer 17404

Recensioner

Skapad 2019-12-09 av Rollywood
I filmen De utvalda får vi följa historien om en rättegång sedd genom jurymedlemmen Nicholas Easters (John Cusack) ögon. Från bok till film, John Grisham är underbar... Efter att en skottlossn...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Loomis
Den svenska titelöversättningen ”De utvalda” syftar på den grupp som blir utvald för att sitta som jury i en amerikansk domstol. Det är helt vanliga människor som blir utvalda under en casting...   Läs mer »

Kommentarer


Rune2000
2023-05-17
En av de bättre John Grisham-filmatiseringar som inte försöker att följa bokens komplicerade handling. Det finns en tydlig satsning på en bra filmupplevelse istället för trassel med detaljerna.
Stygga-Vargen
2019-07-09
Riktigt bra!
Kopla
2019-03-01
Underbar, hur kan jag ha missat den här? Härliga skådisar, smart berättat och vackert framfört.
92axha10
2018-12-18
Tröttsam film som försöker förmedla ett budskap. John Cusack kan jag inte tolerera som huvudrollsinnehavare. Skulle strunta i det här dravlet.
Bumbi78
2018-04-01
Nästan alla Grisham-filmatiseringar är bra och man vet ungefär vad man får. Så även här och det levereras en bra story ledd av bra skådisar. Kan dock tycka den ter sig en aning rörig och att det egentligen inte fanns nån karaktär man brydde sig direkt om.
dudson
2017-03-09
Smart och rapp film men inte direkt verklighets trovärdig. Herr Hackeman är grym när han ryter och spelar sadistisk.
myslas
2017-01-27
Jag gillar verkligen den här boken av Grisham men även om filmen har en hel radda duktiga skådespelare så gör bytet från tobak till vapen en stor skillnad. Det är ändå en ok rättegångsthriller men trots att filmen är två timmar lång går det alldeles för snabbt framåt och man saknar alla de nyanser och svängningar som existerar i boken.
annihilat0r
2016-04-21
"Runaway Jury" är en klassisk rättegångsfilm från Hollywood, fast med en ganska speciell vinkel. Känslan är således att den lika gärna kunde ha varit gjord på 90-talet – vilket i sig inte är något negativt. En hög med starka skådespelare, och en oavbrutet levande berättelse, landar detta betyg.
Krille80
2014-10-26
John Cusack är en favorit och jag har läst alla av John Grishams böcker. Här har de förvaltat Grishams tankar bra men de har bytt från tobaksbolagen till vapenbolagen. Detta på grund av filmen Insider som också tog upp tobak. Gene Hackmans och Dustins Hoffmans möte på filmduken är bättre än De Niro-Pacino i Heat.
LacombeLucien
2014-06-17
Spännande.
Visa äldre kommentarer »