Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.9
av 5

De hänsynslösa


Joe Cabot sätter ihop fem duktiga tjuvar för att stjäla massor med diamanter. När polisen kommer till platsen för brottet innan de hinner därifrån blir det uppenbart att det är en av dem som är civilpolis.


Originaltitel Reservoir Dogs
Regissör Quentin Tarantino
Manus Quentin Tarantino
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 90-tal
Skådespelare Harvey Keitel, Michael Madsen, Tim Roth, Steve Buscemi, Quentin Tarantino, Lawrence Tierney, Edward Bunker, Chris Penn, Kirk Baltz
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 44799
Filmnummer 41

Recensioner

Skapad 2019-12-23 av Anonym
De Hänsynslösa var filmregissören Quentin Tarantino's första film, 1992. Den blev en stor debutsucce och ansågs som en av världens 100 bästa filmer. De Hänsynslösa eller Reservoir Dogs som de...   Läs mer »

Skapad 2019-12-19 av Mr.BlondeFan
Den här filmen var Tarantinos debutfilm och gjordes 1992. Först ska jag berätta om regissören: Han heter Quentin Tarantino och är en regissör som älskar våldsfilmer. Förutom Reservoir Dogs ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-17 av Redwood
Ett gäng kriminella sitter på ett café och analyserar Madonnas låt \"Like a virgin.\" Sedan planerar de en väpnad stöt mot ett diamantvaruhus. KLIPP! Samma gäng går nedför en gata medan fö...   Läs mer »

Skapad 2019-12-11 av Luvi
Det är alltid kul att titta på film, speciellt om filmen är så bra som den här. Från början så ville jag faktiskt inte se den här filmen, jag tyckte den verkade tråkig. Men efter en hel del ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-06 av connya
Jag har fruktansvärt svårt för filmer som utger sig för och älskas bara för att de är coola. Jag har hunnit ha ett antal diskussioner här på filmtipset kring min negativa syn på \"Predator\"...   Läs mer »

Skapad 2019-12-04 av BobbyPeru
Quentin Tarantino's debutfilm räknar jag som hans allra bästa, faktiskt. Den är snäppet bättre än Pulp Fiction, som många anser är hans bästa någonsin. Filmen skrevs av Tarantino på 80-ta...   Läs mer »

Skapad 2019-11-29 av FranzFerdinand
Det här måste vara en av de blodigaste och mest brutala film jag någonsin sett. Dock är det inte en film med besk eftersmak utan man lämnar TV-soffan med ett leende på läpparna, ty Tarantinos g...   Läs mer »

Skapad 2019-11-24 av Finnfan
Joe Cabot planerar en kupp mot en diamantgrossist en kupp som är så välplanerad att inget ska kunna gå fel. Han anställer sex professionella rånare för att utföra kuppen. För att försäkra s...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av rikirock
1992 samlades sex män. De bar coola kläder. De levererade coola repliker. Och de hade coola namn som Mr. White, Mr. Orange, Mr. Blonde, Mr. Pink, Mr. Blue och Mr. Brown. De skulle genomföra den per...   Läs mer »

Kommentarer


Dream
2020-09-17
Ett jävla käbblande till och från, men dem stunderna det bjuda på pang pang eller gangsters som badar i sit eget blod, då är den riktig cool och den här är ju även lagom lång ifall man jämför med dem andra Tarantino rullarna. Betyg 4.
MovieNerd
2020-08-18
Gamla Byrackorna! ;)
JohnTron
2019-07-06
Ok, jag ger mig. Tycker annars att Tarantino står för mycket yta och lite innehåll, men här fick vi verkligen komma nära individerna. Och själva berättelsen var smart upplagd. Fast jag tycker förstås att den var lite väl blodig - men vad hade jag förväntat mig?
Strongbow
2018-12-06
Såg nyss om den och fyran står kvar som betyg. Inte så stark dock. Skvallrar ju en del om de karaktäristiska Tarantinodragen hans filmer efter debuten alltid har i sig. Starka personporträtt, oantastliga soundtrack och oproportionerligt mycket våld med drag åt sadism. Buscemi och Keitel briljerar i sina roller här. Madsen och Penn gör också bra ifrån sig Tarantino själv syns som tur är mest i öppningsscenen. Mindes inte all sexism och rasism i dialogen. Vilket känns realistiskt med tanke på vilken typ av miljö filmen utspelar sig i. Men det tillsammans med faktumet att inte en enda kvinna syns i hela filmen drar ner helhetsintrycket för mig.

2017-02-10
Vanskelig, er der 4 eller 5?
RustyFilm
2016-12-09
Smart filmmanus men lite väl mycket av de färggranna blodpölarna för min smak och så kunde man väl ha snurrat med kameran även lite utanför den där tomma lagerlokalen det är ju film inte radioteater. Tillbakablickarna listigt utlagda för att effektivt driva handlingen framåt, men tillbakablickarna känns för korta för att fungera bra. Men det är rätt hyfsat ändå
Stygga-Vargen
2016-10-21
Tråkig och oengagerande story, halvdana skådespelarinsatser och filmen är bara hoppig och rörig. Dessutom är den väldigt dåligt filmad.
wasteoftime
2016-10-11
Jag har alltid ansett att detta var Tarantinos bästa film, och vid det står jag nog än så länge fast, fast jag vill nog säga att Jackie Brown är minst lika bra. De är väldigt jämna. Jag hade hoppats att den här skulle komma upp i en trea, eventuellt en fyra, men tyvärr. Delar är riktigt bra, men över lag är det bra, och på det hela taget så blir det en stark tvåa, men jag får inte den där känslan som skiljer treorna från tvåorna. En tvåa är ett bra betyg, inget snack om saken, men är ändå lite besviken, men det är ju också därför jag ville göra en omstart på mitt filmtittande, alla dessa filmer jag lyfte till skyarna, som av olika anledningar inte når dit längre - även om de är bra. Det är lite för urballat och extremt för att riktigt funka. Första halvan är superb. Keitel, Buscemi och Penn är riktigt kanon.

2016-08-03
Inte på något sätt någon perfekt film men ett välskrivet manus och duktiga skådespelare räcker långt.
peu-depeu
2015-11-12
Den första Tarantino-filmen jag sett och inte gillat. Jag kan uppskatta det annorlunda sättet att ta sig an gangster-action utan att direkt ha med någon gangster-action. Det kanske även är det som gör att jag inte fastnar för den. Har svårt för filmer som mestadels är konversation istället för handling. Tråkig som jag är hade jag hellre sett vad de pratar om istället för att höra dem återberätta vad som hänt.
Visa äldre kommentarer »