Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

De fördömdas resa


År 1939 utlovas 937 judiska tyskar ett fritt liv i Havanna på Kuba. De lämnar Hamburg med gott humör och ser fram emot sina nya liv. Men hela resan är egentligen bara ett nazistiskt projekt och det är aldrig tänkt att passagerarna ska släppas i land när de når sitt mål.


Originaltitel Voyage of the Damned
Regissör Stuart Rosenberg
Manus Gordon Thomas, Max Morgan Witts, David Butler, Steve Shagan
Genre Drama, Krig, 70-tal
Skådespelare Malcolm McDowell, Max von Sydow, Faye Dunaway, Jonathan Pryce, Orson Welles, Luther Adler, Katharine Ross, Lee Grant, Oskar Werner, Maria Schell, Ben Gazzara, Julie Harris, James Mason, Nehemiah Persoff, Helmut Griem, Sam Wanamaker, Wendy Hiller
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 127
Filmnummer 14044

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


jonbo
2021-10-11
Lite för många karaktärer som ska få plats, i en historia som hela tiden känns som att den förtjänar bättre.
F-M-J
2018-03-09
Sevärd film men många bekanta ansikten i helt olika faser av sina fina skådespelarkarriärer. Dessutom är det alltid extra intressant när en film har en nära förankring till verkligheten, det kryddar alltid till inlevelsen en extra smula på förhand. -4.
RustyFilm
2016-12-11
Visst är det här från och till ganska tråkigt och långsamt men berättelsen är sann och intressant. Om man nu kan nu kan använda ett sånt uttryck som intressant när historien som berättas handlar om ett misslyckat propaganda trick som nazisterna tog till under judeutrotningen.
Astrojacob
2016-10-14
Aningen långsamt tempo men kompenseras med en drös känsloladdade situationer och utmärkt rollista. Stark Trea.
martineden
2009-10-14
Mycket imponerande och på sitt sätt annorlunda andravärldskrigetfilm som istället för läget i Tyskland visar världens övriga inställning samt resultatet av Goebbles hemska propagandaapparat på internationell nivå. Detta är ett mycket politiskt drama och filmens enda nackdel är att det, visserligen oerhört intressanta, maktspelet samt byråkratin litet överskuggar de människoöden som skildras. Detta hade fungerat bättre i dokumentärformat. Rollistan är imponerande och filmen bjuder på många intressanta och solida insatser även om alla skådisar inte är av högsta klass. Max Von Sydow, Malcolm McDowell och Faye Dunaway är mycket bra. Ett plus är även Orson Welles medverkan i en minimal roll. Manuset är som sagt smått bristfälligt och intrigen stannar liksom upp utan att ordentligt avancera; detta på grund av alla politiska aspekter som man väljer att ge på tok för mycket utrymme. Trots skavankerna en mycket bra film!
Bumbi78
2008-02-11
Tråkig och långsam. Ett drama baserat på ett såpass intressant tema borde åtm vara gripande, men icke
EliasN
2007-05-01
Den här filmen kanske känns lite tunn, men den var ändå bra. Lite tvärt slut och inte alltid så trovärdiga skådespelare och stundtals förvirrande. En stark trea.
Ninjatroll
2007-03-19
McDowell och Von Sydow gör så gott de kan tyvärr är stora delar av den resterande casten (speciellt på statister och småroller) i princip i dvala. Kanske trodde regissören att han inte behövdes med så många stora namn. Handlingen är aldeles för seg för att man ska orka bry sig och det blir lite väl mycket tvdrama över det hela.
lilebroer
2006-08-15
...långt ifrån lika spänannde som man hoppas på å som utsidan gav sken om, men bra skådesperleri synd bara att regissören inte var närvarande...
Dele
2006-08-13
Välgjord och gripande om människa och samhälle. Tyvärr tycker jag filmen emellanåt fylls med alltför filmiska spännings- och dramamoment vilket tar lite död på verkligheteskänslan. Synd, eftersom ämnet i sig nog hade räckt för att göra en riktigt bra film.
Visa äldre kommentarer »