Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

De blodiga händerna


Som barn såg Anna sin mor dödas av sin far, Jack the Ripper. När hon växt upp så plågas hon av minnet av den hemska händelsen och söker hjälp hos en psykoanalytiker. Samtidigt börjar folk dö.


Originaltitel Hands of the Ripper
Regissör Peter Sasdy
Manus LW Davidson, Edward Spencer Shew
Genre 70-tal, Skräck, Thriller
Skådespelare Eric Porter, Angharad Rees, Jane Merrow, Keith Bell, Derek Godfrey, Dora Bryan, Marjorie Rhodes, Lynda Baron, Marjie Lawrence
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 50
Filmnummer 37440

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Bumbi78
2021-04-25
Klassisk hammer, snygg, lagom torr och mycket engelsk. Jag hade kanske önskat en lite mer osofistikerad och smutsigare story, men överlag är den bra.
martineden
2018-04-27
[rek. 3] En riktig pärla!! Välgjord på alla sätt och jag tycker att regissören, Sasdy, gör ett ypperligt jobb i att använda filmens fantastiska scenografi, som är bland det bästa jag sett i en Hammerfilm, och då brukar de vara fantastiska på den fronten. Sasdy liksom börjar scenen i närbild på en skådespelare och zoomar sedan liksom ut så att vi först ser skådespelaren och sedan omgivningen kring denna. Detta är ett mycket effektivt regigrepp som ger scenerna ett fint dramatiskt liv. Tycker även Porter i huvudrollen känns fantastisk. Det mesta håller väldigt hög klass och jag tycker att berättelsen känns ganska originell och intressant. Mycket bra!!! 4.
Mr_v
2016-10-09
Kanonslutet höjer nästan betyget till en 4a. Lite annorlunda Hammer.
Ondskapt
2014-01-01
Underhållande och ruggigt snygg med finfina mord och ett kanonbra slut som kanske är det mörkaste jag sett från Hammer. Ett ytterligare bevis på att Hammer var bäst på 70-talet.
Kurganen
2010-09-15
Jag har alltid velat se Hammer Horrors vision av Jack the Ripper och jag fick äntligen chansen. Tyvärr sumpas den goda anrättningen delvis av den lite smaklösa sås som skyfflats uppå alltsammans. Det är ingen dålig film, absolut inte. Den håller bara inte högklass. Jag såg den med behållning men hade väntat mig något mycket bättre där Jack the Ripper stod i all sin prakt och inte hans dotter. Nåväl, slutbetyget blir en 3:a till en (skapligt) bra rulle.
dudson
2010-09-11
En Fantastiskt Hammer-Pärla!! Så Snygg och Spännande Film med det Alltid lika Intressanta tema om Jack the Ripper...