2.4

Days of Thunder

Cole Trickle börjar tävla i NASCAR-racing. Han är en tuff förare med hett temperament och hans attityd gör att han får problem med både de andra förarna och sitt eget team.

Originaltitel Days of Thunder
Regissör Tony Scott
Manus Robert Towne
Genre Drama, Action, Romantik, 90-tal
Skådespelare Tom Cruise, Robert Duvall, Nicole Kidman, Randy Quaid, Cary Elwes, Michael Rooker, Fred Thompson, John C Reilly, J C Quinn, Don Simpson, Caroline Williams, Donna W Scott, Chris Ellis, Peter Appel, Stephen Michael Ayers

Dream
2024-01-14
En film man kommer att se tillbaka på den dagen allt blivit "Batteridrivet" som en historia lektion, men frågan är om dessa rullar kommer att finnas kvar eller det blir som med Disney att det klipps om för att passa nu tid? Spännande att se. Men annars är detta tråkigt.
darkmist82
2023-11-27
En av Tony Scotts tidigare filmer och denna kom efter succén med Top Gun. Filmens handling kan kännas lite som den bygger på ett snarlika tema fast istället för stridsplan tar Tom Cruise sig an racingbil istället. Dock är inte det dåligt utan det är en film om att nå sitt mål, med ett soundtrack som bara Hans Zimmer kan bidra med. Bra skådespelare och actionfylld spänning med en gnutta humor. En film som förtjänar mer än den fått. Nästan i samma klass som Top Gun.
Ful_fisk
2023-03-19
Fantastiskt soundtrack men that's it. Pinsamt uppenbart hur mycket de använt Top Gun som mall, vissa scener är ju närmast lyfta från den filmen. Överlag en halvtrist rulle med macho-dialog och karaktärer man inte bryr sig om särskilt mycket. Och då är det ändå ett Robert Towne-manus med Tom Cruise, Nicole Kidman, Robert Duvall och Michael Rooker i nyckelrollerna! När det gäller just racingscenerna fungerar det nog som bäst, men i och med att dramat är så understimulerande bryr man ju sig inte om vad som händer på racingbanan heller. Nä, jag kommer fortsätta lyssna på vinyl-soundtracket med David Coverdale, Elton John, Cher, Guns N' Roses, Maria McKees megahit, samt givetvis Zimmers tema med Jeff Beck-gitarr ovanpå ett hav av 80-tals-synthar. DVDn till filmen skänks nog bort vid nästa loppis-runda.
Star-Basse
2021-08-19
Så tråkig!
2021-03-27
Riktigt kass film...
kanemura
2021-01-12
Om du inte sett den men vet att den är från 1990, Tom Cruise är med och karaktärerna heter saker som Cole Trickle och Russ Wheeler så kan jag nog säga att filmen är PRECIS vad du tror. Sen om det är din cup of tea Eller inte vet du bäst själv. Jag tycker det var lättsmält underhållning. Jättebra soundtrack också.
StureStenhög
2020-03-27
Som all dumunderhållning från den här eran så har den här rullen viss charm, men den står sig inte speciellt bra i konkurrensen. Nog känns det lite som att Cruise mest bara ville köra racerbil, och att ett hafsigt standardmanus dög bra som ursäkt för det. Jag har också lite svårt för den här sortens grabbig machojargong, och jag kan inte påstå att jag fattade tycke för Cruises karaktär. Man bygger inte heller upp relationerna karaktärerna emellan mer än man verkligen behöver, man litar på att folk har sett sådana här filmer förut, och vet hur allt ska utveckla sig ändå. Själva racingscenerna är åtminstone ganska skickligt filmade, och det går bra att hänga med i dem även som oinsatt, men så jävla kul blir det fortfarande inte
2016-10-16
Nej, den här är inte bra!
Diclonius
2016-10-14
Ja nog var han med i mycket skit i början av sin karriär, Scientologdåren.
Drachenherz
2015-04-11
Härligt mycket 80 över den. Oväntat underhållande, tunn story men stabil och med massa charm. Grym musik.