Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Daybreakers


Året är 2019 och en pest har förvandlat nästan alla människor till vampyrer. Innan allt blod tar slut så måste vampyrerna fånga in och fängsla de människor som finns kvar, samtidigt som en forskare jobbar tillsammans med en hemlig grupp av vampyrer för att rädda mänskligheten och finna ett substitut för blod innan det är för sent.


Originaltitel Daybreakers
Regissör Michael Spierig, Peter Spierig
Manus Michael Spierig, Peter Spierig
Genre Drama, Action, Thriller, Skräck, Science Fiction, 2000-tal, 2010-tal
Skådespelare Ethan Hawke, Willem Dafoe, Sam Neill, Claudia Karvan, Jay Laga'aia, Vince Colosimo, Christopher Kirby, Michael Dorman, Emma Randall, Mungo McKay, Isabel Lucas
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3530
Filmnummer 62638

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av frienatic
Ethan Hawke är tillbaka med sin första sci fi-film sedan Gattaca (1997). Daybreakers är en lockande mix av element från sci fi-, dystopi- och apokalypsfilm som här får samsas i formen av en vamp...   Läs mer »

Kommentarer


Bumbi78
2020-08-30
Stilig och underhållande vampyr-rulle. Mer påkostad än vad jag trott.
dudson
2019-03-01
Helt klart snygg/stilren vampyr rulle! Men resten kan man önska sig bättre!! Sam Neil gör inte många knop som vanligt. Hawke funkar som hjälte, vampyr/resten var fan inte mkt att hurra för asså/
vonadel
2018-08-15
Såhär i efterhand kanske jag var lite väl generös med betyget. Jag var nog på bra humör eller nåt. Tyckte nämligen det var en intressant take på vampyrgenren, som var ganska uttjatad där ett tag. Sen tog zombigenren över. Av någon anledning brukar jag dessutom gilla filmer där Hawke är med. 7/10
Jansmyr
2018-02-09
Grundpremissen visar vampyrer som tagit full kontroll över samhället! Coolt? Äntligen får vi se horder av vardagsgråklädda vampyrer bo i radhus och pendla till sina tråkiga kontorsjobb. Inte så coolt! Idén är lite originell, men tar samtidigt död på allt som är intressant eller häftigt med vampyrer. Filmen pendlar mellan att vara negativ till miljöförstöring, anti-kapitalistisk, anti-fascistisk och anti-rasistisk utan att hitta hem i något budskap. Lägg till trist skådespeleri, fula specialeffekter och 91 minuter helt utan humor.
Robkiller
2017-12-02
Annorlunda vampyrfilm med flera bra skådespelare. Handlingen är väl ok, men det känns aldrig som om det här tar någon riktig fart. Rullar mest på och det här glöms nog bort rätt fort. Synd, för den hade potential.
vetegrodd
2016-05-23
Den börjar väldigt bra! Ethan Hawke är jättebra. Sam Neil också! Miljöerna är coola och välgjorda, lite futurisktisk Underworld känsla. Men sen blir det långsamt lite sämre och sämre, andra skådisar spelar, vet inte om det är deras skådespel eller manus, lite otrovärdigt och realismen blir sämre och sämre. Detta gör att man långsamt kommer ur filmen och är inte hookad till 100% som man var i början, vilket känns lite som en kalldush. Willem Dafoe som annars är en favorit känns felcastad (som nämns av föregående kommentar). Ethan Hawke däremot, trots att allt börjar kännas B runtomkring, så känns han stabilt 100% trovärdig och bra raktigenom vilket är riktigt bra jobbat, om alla varit som honom (eller Sam Neil) så hade filmen höjts, samt om man slipat lite på händelseförloppet.
Engravadlax
2016-05-10
Kul premiss! Willem Defoe är lite knarrig--möjligtvis felcastad--Christopher Kirby är helt värdelös, men Ethan Hawke är faktiskt ganska skaplig, och övriga castingen faller någonstans mittemellan. Det är rätt så snyggt, sjysst blod och gore--bortsett från ful exploderande vampyr-CGI. Rätt besviken på manus med. Känns som att bröderna Spierig kanske borde delegera det ansvaret till andra i fortsättningen.
KyLLo
2016-03-22
Visserligen är jag trött på vampyrer vid det här laget. Ändå välgjord och genomarbetad.
NoWireHangers
2016-02-21
4-
cosinusfi
2016-01-25
Finns bra idéer och saker i den men tvätt håller det inte ihop. Tempot fattas och övergångar funkar inte.
Visa äldre kommentarer »