Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Det vita bandet


Märkliga händelser stör det lugna livet i en tysk by vid tiden innan första världskriget. Händelserna verkar ha en koppling till byns skola och en lärare observerar och undersöker det som inträffar och snart är han något på spåret.


Originaltitel Das weisse Band
Alternativ titel Das weiße Band, The White Ribbon
Regissör Michael Haneke
Manus Michael Haneke
Genre Drama, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Susanne Lothar, Ulrich Tukur, Leonard Proxauf, Burghart Klaussner, Rainer Bock, Marisa Growaldt, Janina Fautz, Sebastian Hülk, Leonie Benesch, Ursina Lardi, Christian Friedel, Ernst Jacobi (röst), Birgit Minichmayr
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2410
Filmnummer 71003

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av frienatic
Du vill inte missa en sekund av Hanekes fotografiskt fulländade film. Så bländande är klarheten i bilderna, med hög kontrast mellan svart och vitt, att man önskar att man kunde hindra ögonlocke...   Läs mer »

Kommentarer


Albion
2023-09-11
Självklart en stor filmsuccé. Filmen är visuellt tilltalande och den har en hel del att berätta. Den sista lilla knorren fattas kanske ändå till slut för mig. Betyget blir en 4;a
Sodastream
2023-08-25
Alltså det går ju egentligen inte att sätta dåligt betyg på den här filmen, för skådespeleriet är så otroligt bra (alla barnen!) och hantverket så skickligt. Regin är klanderfri. Men nej, det här var inte min kopp te alls, jag fick genomlida denna i 30-minuterssjok. Synd, jag satt och väntade på den emotionella gut punch jag vanligtvis får av Haneke.
Rai
2022-01-24
Kanske inte direkt Världsklass, men filmen är mycket bra och jag älskar att den är svart vit. Det ger filmen extra charm...
ZoIX
2020-10-27
Stabilt och snyggt, men inte hans bästa. Lite Bergmaninfluenser här som tidigare nämnts. I sin självbiografi Laterna Magica nämner Bergman att i och med den ordning han växte upp med på prästgård med kyss på faderns hand etc. förstår han att vi har så nära till fascismen vilket jag ser som en poäng med denna film. Bergman skiner igenom vad gäller prästen i filmen = Fanny och Alexander. Sedan har vi förhållandet mellan doktorn och hjälpen där doktorn är oerhört brysk verbalt = Nattvardsgästerna.
LacombeLucien
2019-12-09
Gillar Haneke och ska se om denna, men minns den som bra men lite seg emellanåt. Nu är Hanekes filmer alltid långsamma och menade att man ska känna av det underliggande obehaget istället för att underhållas simpelt, och jag gillar det, men måste som sagt se om denna för att se om den då växer.
labi
2019-07-07
Världsklass!
Bozze80
2018-10-11
Flera starka scener, och snyggt foto, men alldeles för sömnigt där emellan vilket gör den tämligen långtråkig, trots den intressanta handlingen.
nodon
2017-11-07
Intressant film och väldigt snygg. Förväntade mig dock mer än jag fick och jag tycker Haneke kunde "dödat lite älsklingar" och kortat ner filmen en knapp halvtimme. Sen var ljudet på Zita där jag såg filmen igår (061117) dåligt och skränigt vilket drog ner upplevelsen något. Stark trea dock!
martineden
2017-05-28
[rek. 5] Oj, oj, oj!!! Filmen fångar mig omedelbart och den narrativa intrigen är utsökt. Regin är mästerlig, skådespelet likaså. Fantastiskt komplex historia av en av vår tids absolut skickligaste regissörer!! Mästerverk!!! 5.
Dele
2016-04-03
En stark, omskakande, mångbottnad, fascinerande och utsökt komponerad film. Betygsfemman är inte långt borta.
Visa äldre kommentarer »