Darkest Hour

I andra världskrigets inledning trycks de allierade styrkorna tillbaka och land efter land tvingas kapitulera. Nu måste den nyligen tillträdde brittiska premiärministern Winston Churchill avgöra om det ligger i Storbritanniens intresse att inleda fredsförhandlingar med Hitler.

Originaltitel Darkest Hour
Regissör Joe Wright
Manus Anthony McCarten
Genre Drama, Krig, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Gary Oldman, Kristin Scott Thomas, Ben Mendelsohn, Lily James, Ronald Pickup, Stephen Dillane, Nicholas Jones, Samuel West, David Schofield, Richard Lumsden, Malcolm Storry, Hilton McRae, Benjamin Whitrow, Joe Armstrong, Adrian Rawlins, David Bamber

DukeIgthorn
2025-01-17
Kom samma år som Nolans Dunkirk, perfekt timing att se Darkest Hour först som den politiska introduktionen till samma händelse.
Sheepy
2023-01-06
Filmen är kanske i längsta laget med tanke på historien som avhandlas men… Gary Oldman är fullständigt lysande som Winston Churchill och lyckas lyfta även de långsammare partierna. Vilken one-man-show han bjuder på, definitivt en värdig Oscarsvinnare.
BarryHero
2022-11-07
Gary Oldman är som sagt fenomenal som Winston Churchill, och får John Lithgow i The Crown att blekna i jämförelse. Kombinera detta med ett fint foto och en intressant skildring av en viktig vecka under andra världskriget så är resultatet helt klart en stabil film. Lustig nog är Dunkirk en viktig detalj i filmen, och Christopher Nolans film om Dunkirk kom samma år och tävlade vid samma Oscars-gala. Den kan mycket väl ses antingen före eller efter Darkest Hour. Sminkningen är för övrigt helt fantastisk, och kanske den skarpaste jag sett i något sammanhang. Oldman ÄR verkligen Churchill.
amam
2022-03-17
Gary Oldman är grym. Annars vet jag inte. Stabil trea.
vonadel
2020-06-21
Det är ju lite Gary Oldman som gör filmen. Annars en ganska trist historia. 5/10
hsimpson
2020-01-01
Ghostface uttryckte det väldigt lämpligt i sin kommentar för ett par månader sedan.
HansMoleman
2019-11-03
Gary Oldman gör en grym rollprestation!
Ghostface
2019-10-22
Alldeles för ordinär historia för att någonsin vara intressant på riktigt men å andra sidan svår att värja sig mot.
Commandante
2019-03-12
Mycket välspelat, men lite väl frikopplat från historien...
PeterTheW
2019-01-21