Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Dark Shadows


Barnabas Collins lever livet som bekymmerslös, rik playboy tills den dag han krossar den unga häxan Angelique Bouchards hjärta. I vrede förvandlar hon honom till en vampyr och begraver honom levande. 200 år senare frias Barnabas ur sin grav. Året är nu 1972 och han återvänder till familjens egendom, Collinwood Manor, för att finna sitt en gång storslagna hem i ruiner och att hans ättlingar inte är i mycket bättre skick än huset. Det är inte lätt för Barnabas att anpassa sig till det flummiga och frigjorda 70-talet.


Originaltitel Dark Shadows
Regissör Tim Burton
Manus Seth Grahame-Smith
Genre Komedi, Skräck, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Helena Bonham Carter, Eva Green, Jackie Earle Haley, Jonny Lee Miller, Bella Heathcote, Chloë Grace Moretz, Gulliver McGrath, Ray Shirley, Christopher Lee, Alice Cooper, Ivan Kaye, Susanna Cappellaro, Josephine Butler
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4369
Filmnummer 94793

Recensioner

Skapad 2019-12-10 av rikirock
Tim Burton, Helena Bonham Carter och Johnny Depp. Dessa tre har gjort hur många filmer som helst tillsammans. Missförstå mig inte jag älskar Burton och hans filmer. Så när man hörde att han sku...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av TimBuckley
Inget nytt under solen är ett tacksamt konstaterande att kunna kosta på sig att göra när det handlar om något så läckert som evigt levande och kärlekskranka vampyrer som fattar eld i solens da...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av Mihon86
Burtons återkomst i mörkret Barnabas Collins föräldrar förde honom till Amerika där familjen byggde sig en förmögenhet av fiskindustrin. Men Barnabas föräldrar blir mördade och strax däre...   Läs mer »

Kommentarer


norenorama
2020-12-13
Sjukt nice första halva, sen vart det samma gamla slut som alltid och fick nästan ett panikanfall av tristess i sista 10 min när jag var tvungen att plocka upp gitarren och spela lite medans jag plågade mig igenom den ofattbart oinspirerade upplösningen.
TheHorrorfan
2019-07-27
Tog ett par år tills jag bestämde mig för att se den. Blev åtminstone inte besviken. Ingen höjdarfilm, men heller inget som är jättedåligt. Sevärd. Svag 3:a.
Brouhaha
2015-10-08
Även ifall ni inte har sett den så kan jag lova er att ni har sett den. Johnny är charmig som vanligt. Finns ingenting att hämta ur filmen, men den är trevlig och visuellt tilltalande så den är klart sevärd. Den enda som drar ner upplevelsen är Moretz dryga karaktär, men Heathcote kompenserar för det med sin australienskhet.
Mother
2015-07-22
Jag var inte helt säker på hur jag skulle betygsätta den här filmen just då jag sett den. Nu har det gått någon månad och jag minns inte ett jävla smack av den. Det betyder 2:a.
Krille80
2015-01-14
Jag älskar första halvan av filmen. Humor blandat med drama kryddat med lite skräckelement och fantasy är superb. Dessutom får jag härliga skådespelare i ännu härligare karaktärer. Michelle Phiffer, Chloë Grace Moretz, Eva Green och Jackie Earle Haley är alla underbara och sedan har vi Helena Bonham Carter och Johnny Depp som spelar roller de kan göra i sömnen men ack så bra. Depp är fantastiskt sevärd här. Filmens andra halva är inte lika underhållande och dessutom mörkare. Bra är det dock.
siggelund
2014-11-30
Det här kan vara en av de coolare sexscenerna som spelats in. Johnny Depp har inte så mycket nytt att bjuda på, det är trygg mix av tidigare roller. Det blir några garv här och där. Slutet höll väl inte direkt episk klass. Allt som allt får den ihop en stabil fyra.
Robodan
2014-10-23
Härlig miljö. Härliga karaktärer och en hyfsad uppbyggnad, men det är för hafsigt och inte alls berörande.
WillyV
2014-10-19
Som komedi med övertoner av American Gothic och undertoner av vampyrism var denna överraskande lyckad. Ständigt underhållande. Stark trea och ganska atypisk Burton av idag. Den har mer gemensamt med en rulle som Beetlejuice.
saforcada13
2014-10-18
Att se denna film och ha förväntningar i stil med Burtons tidigare, ack så bra filmer, är att skjuta sig själv i foten. Det här är en rulle i modern Tarantino-stil alá Inglorious Basterds. Meningen är att se den och ta den med ett ursäktande för ett icke perfekt manus, överseende för halvdåligt skådespeleri och en Förståelse för att handlingen är vad den är. Detta är egentligen något utav en satirisk parodi på andra alltför seriösa vampyrfilmer. Här ligger njutningen i att skratta åt hur löjliga lönngångarna är, hur extremt fjantig Depp är som gravallvarlig vampyr, och hur naiv Depp's omgivning är som inte avslöjar honom. Se denna film och förvänta dig inte en mörk, seriös film. Förvänta er istället en "Pirates of Caribbean vs Master and Commander", det är den skillnaden som gäller och det är även däri min förtjusning över denna rulle grundar sig. Faktiskt en av mina favoritkomedier!
Tatty
2014-09-23
Annorlunda film med Johnny Depp. Gillar den för Depp är riktig bra i filmen. Likaså Michelle Pfeiffer och Helena Bonham Carter gör rollerna bra.
Visa äldre kommentarer »