Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Dark Blue


Filmen utspelar sig under de fem dagar som leder till det stora upploppet i Los Angeles våren 1992. Utpressning och våld inom poliskåren utlöser upploppet som sprider sig över hela staden och kostar 55 människor livet. Samtidigt är två poliser på jakt efter två hänsynslösa mördare som har utfört massmord och rån.


Originaltitel Dark Blue
Regissör Ron Shelton
Manus James Ellroy, David Ayer
Genre Drama, Action, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Ving Rhames, Kurt Russell, Scott Speedman, Jim Cody Williams, Michael Michele, Lolita Davidovich, Kurupt, Brendan Gleeson, Master P
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1173
Filmnummer 6126

Recensioner

Skapad 2019-12-13 av billybob
Upplägget till Dark Blue kan få vem som helst att dra på sig skyddshandskar och vässa klingan till motorsågen. Nerdekad tuff snut spelad av medelmåttan Kurt Russell får en partner med ett bätt...   Läs mer »

Kommentarer


Jamesa
2018-03-23
Jag vill sätta en 3:a pga Kurt, men filmen i sig är inget märkvärdigt.Lamt slut. Velar mellan 2 och 3, men känner mig generös, blir en 3:a. För Kurt.
RobinsTaste
2015-04-12
Det är mest Kurtan som sätter filmens betyg. de som inte tycker att han kan skådespela borde kolla in denna filmen. Annars är korrupta snutar ett bra tema.
martineden
2014-11-03
[rek. 3] Detta är onekligen en film som har politiska konnotationer och är djupt obehaglig. Tycker att karaktärernas moraliska komplexitet skickligt vävs in i berättelsens utveckling. Fin intrig och bra skådespel. Tror att de moraliska dispositionerna hos karaktärerna är realistiska och därför skapar ett stort obehag. Bra!!! 3+/4-
Krille80
2014-10-29
Skulle visst vara något av en upprättelsefilm för Russells karriär. Dock är den ganska tråkig och man har sett det hur många gånger som helst. Russell gör bra ifrån sig samt ganska bra skådisar överlag. Det är mest manuset som filmen tyvärr faller på, se hellre Training day med Denzel, betydligt bättre.
Le_Flow
2013-12-25
Amerikansk run-of-the-mill actio-thriller. Lika spännande som att äta julmat lika intressant som att hugga ved.
Andreas_
2013-08-10
Den största författaren inom välgjorda hårdkokta deckare slår sig ihop med enligt mig en av Hollywoods allra bästa manusförfattare på 2000 talet, och som har en specialiserad nish för just filmer om korrumperade och hårdkokta snutar, David Ayer, som aldrig hittills gjort mig besviken. Dock så kom denna film före hans skrivna mästerverk av Training Day och Harsh Times, samt hans regisserade film Street kings. Så detta blir lite av en Training day/Street kings light ungefär, men ändå riktigt välspelad och välgjord. Det jag gillar mest med denna film är att den kom 2002 men utspelas 1992 och i skuggan av Rodney King misshandeln, och tidsandan är så perfekt fångad med både foton och framförallt musiken genom filmen, så detta känns verkligen som en sen 80 tals/ tidig 90 tals film, mycket imponerande. Sen ska vi även tillägga att Kurt Russell och Brendan Gleeson är helt magnifika i sina roller och lyfter filmen ett extra snäpp, och birollerna av Scott Speedman samt Ving Rhames är även dom riktigt stabilt och trovärdigt utförda. Så även om denna film hamnar lite i skuggan av mästerverk som just training day, harsh times och street kings, så är detta en rejäl och gedigen snutfilm som inte lämnade mig besviken i alla fall. Stark 4:a
RichardEk
2013-07-26
Kommer lite i skuggan av "Training Day", en annan film i samma genre som kom ungefär samtidigt, där Denzel Washington var helt enorm i huvudrollen. Kurt Russell är också bra, ingen kan spela "trött" så som han gör här, i "Stargate" och "Soldier". Den verklighetsbaserade inramningen, kravallerna i LA 1992, ger berättelsen en trovärdighet utan att göra ett actionspektakel av händelsen. Slutet känns lite tillrättalagt i en annars bra film om korrupta poliser.
Berniey
2013-01-05
Utmärkt film om poliskorruption!

2011-09-25
Jag gillar Russell så därför är jag extra givmild för trean är farligt svag.
Zebulonm
2010-06-22
En bra film o russel gör en mycket bra roll men den når inte riktigt en 4...
Visa äldre kommentarer »