2.5
2.5
Based on a True Story
En författare känner press efter en framgångsrik självbiografi och dras in i ett förhållande med en beundrare som har grumliga avsikter.
Originaltitel | D'après une histoire vraie |
Alternativ titel | Prawdziwa historia |
Regissör | Roman Polanski |
Manus | Roman Polanski, Olivier Assayas |
Genre | Drama, Thriller, Mysterium, 2010-tal |
Skådespelare | Emmanuelle Seigner, Eva Green, Vincent Perez, Dominique Pinon, Brigitte Roüan, Camille Chamoux, Josée Dayan, Noémie Lvovsky, Leonello Brandolini, Édith Le Merdy, Elisabeth Quin, Damien Bonnard, Saadia Bentaïeb, Véronique Vasseur, Stanislas Moreau |
Fransk och mysteriös Eva Green var väl huvudbehållningen, fann inte handlingen vara speciellt gripande.
Inleder stämningsfullt men med en alltför seg avslutning tyvärr.
Som regissör är Polanski en av mina favoriter och Eva Green är onekligen läskig här (filmens klart starkaste kort) så det är med rätt tungt hjärta man ger en 2:a. Visst har inte hans senaste filmer haft Bitter moon-vässa och det kan väl fela med inspirationen vid 83 bast, men ändå. Inte konstigt att den har försvunnit i vimlet.
Intressant, bra uppbyggnad, snyggt filmat. Det kändes som att den hade en tyngd, men det gick förlorat litegrann för att det visade sig vara mer av en konstruktion, jag hade föredragit nåt mindre konstruerat och mer verklighetsnära.
Helt okej att kolla på men sådär småtrött genom hela.
svårt att förstå vad som kan motivera någon att göra en sån här film. betyder liksom inte så mycket. gillar scenen när hon ramlar ner för trappan.