billiga elavtal

billiga elavtal

Daphne

Daphne är en 31-årig Londonbo som tröttnat på restaurangjobbet, vännerna, dejterna, sin mamma. Känslan av alienation ökar när hon en natt ser ett kassabiträde knivhuggas.

Originaltitel Daphne
Regissör Peter Mackie Burns
Manus Nico Mensinga
Genre 2010-tal
Skådespelare Emily Beecham, Geraldine James, Tom Vaughan-Lawlor, Nathaniel Martello-White, Osy Ikhile, Sinead Matthews, Ryan McParland, Ritu Arya

Memmem
2023-12-17
Drama med fin personteckning! Daphne är runt trettio år, jobbar på en enkel restaurang och går ut på kvällarna i sina försök att roa sig, ibland med kompisar men ofta ensam. Hon har ett trasigt förhållande till mamman som fått cancer. Någon pappa talas det inte om. Efterhand djupnar porträttet av henne och man förstår att hon är intresserad av många saker men ändå känner sig rotlös. Hon är attraktiv men småfräck och minns inte alltid kvällarna. Hon sköter inte jobbet riktigt bra och är osams med en av arbetskamraterna. Väl spelat av huvudrollens Emily Beecham och flera andra. Musiken är inte speciellt följsam eller stryker under händelserna. Bilderna är från Daphnes hem, arbetsplats och restauranger inklusive många utomhusscener. Bra fotograferat. I början av filmen funderade jag på att stänga av den men blev allt mer fångad av Dapnes personlighet och bekymmer. Hennes ovanliga karaktär fångade mig. Filmen är värd ett betyg mitt emellan tre och fyra, som många filmer, men slutbetyget stannar vid en trea.
KyLLo
2023-06-15
Det första jag kom att tänka på när jag såg titeln och huvudpersonen var Daphne i Scooby-Doo och den kopplingen är svår att släppa efter det, även om de kanske inte är så lika varandra egentligen. Huvudpersonen har iaf en väldigt driven och impulsiv personlighet som nog många svenskar kan missuppfatta eller uppfatta som störande i längden. Samtidigt har hon ett stressigt arbete som hon verkar passa för. Det är mycket upp till tittarna att reflektera och bilda sig en egen uppfattning kring henne. Jag upplever inte att hon är en osympatisk och dryg person som förändras, utan att det är händelser eller ibland brist på något i hennes vardagsliv som tillfälligt förändrar henne negativt. Att när pusselbitar faller rätt blir hon mer sig själv, men att hon i grunden alltid är den där impulsiva människan som vill att det ska hända saker hela tiden. På samma sätt tror jag att en lugn och eftertänksam person med ett ordnat liv kan uppfattas som osympatisk och egoistisk om den exempelvis plötsligt kastas in i stressiga miljöer och ständigt tvingas till hastiga beslut, särskilt om det händer negativa saker på annat håll. Och att tänka på andra eller öppna upp sig för andra när man har fullt upp med att hitta sig själv kan nog vara svårt för vem som helst. Filmen är jämn; skön att varva ner till. Jag tycker om att det inte är någon stereotyp huvudperson. Det är intressant att försöka förstå människor som den här Daphne och hitta förklaringarna till hennes agerande. Filmen pendlar mellan tvåa och trea, men den kretsar bara kring henne och i längden kan jag tycka att det blir för mycket. Det skulle åtminstone behövas något som bryter av. För även om den är lättittad känns dessa 88 minuter längre.
mammene
2023-05-21
Ganska destruktivt och deppigt. Måste erkänna att jag retade mig rätt mycket på Daphne, hennes utfall och självupptagenhet. Gillade inte hennes husdjur. Gick rätt fort på slutet, en händelse som kanske förändrade henne, men kändes det trovärdigt?
idaho1981
2022-06-21
Välspelad och intressant historia, men tar inte riktigt tag ändå.