Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.2
av 5

Dante's Peak


Vulkanexperten Harry Dalton kommer till den lilla staden Dante's Peak där det snart skall ställas till med stor fest. Dalton, som är där för att undersöka en vulkan som varit tyst i många år, börjar ana att allt inte står rätt till när svavelhalten i små sjöar runt om i området har stigit väldigt snabbt de senaste dagarna.


Originaltitel Dante's Peak
Regissör Roger Donaldson
Manus Leslie Bohem
Genre Action, Thriller, Äventyr, 90-tal
Skådespelare Pierce Brosnan, Linda Hamilton, Jamie Renée Smith, Jeremy Foley, Elizabeth Hoffman, Charles Hallahan, Grant Heslov, Kirk Trutner, Arabella Field, Tzi Ma, Brian Reddy, Lee Garlington, Bill Bolender, Carole Androsky, Peter Jason
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 9845
Filmnummer 210

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Dream
2023-07-21
Trots dötid ibland så är den en av dem bättre katastroffilmerna som även till stor del är realistisk.
Merwinna
2023-04-22
Hyfsat underhållande katastroffilm, som följer manus 1A för katastroffilmer - d.v.s. att hjälten inser att katastrofen är på väg, men politiker och andra vill vänta med att larma, då de är rädda om stadens rykte och intäkter. Följer även ett annat vanligt mönster, nämligen att ge ensamstående ej-särskilt-vackra mammor en fantasi om, att en dag kommer en he-man som är så snygg som Pierce Brosnan att vilja bilda familj med dem, och älska och ta hand om mammans barn som sina, rädda familjen ur allehanda knipor med sin goda fysik och sitt snabba tänkande, och lösa den ensamma mammans alla problem. I verkligheten händer det såklart aldrig!
Starkbröl
2023-02-03
Stabil men lite småtråkig katastroffamiljefilm.
Nathalena
2022-07-27
Minns jag köpte denna på VHS, en av de bästa naturkatastrof filmer jag har sett, gammal men fortfarande bra än idag
Bumbi78
2019-07-21
Omtitt efter många år. Om man för en stund bara lägger undan logik och slutar analysera allt är Dantes Peak en helt okej actionrulle med bra effekter.
sodomiten
2023-05-20
En 5:a för rollbesättningen. Pierce Brosnan (bästa james bond) och Linda Hamilton är sevärda. Inledningen av den här filmen påminner väldigt mycket om inledningen i "Hajen". I den filmen tjafsar dom om ifall badet ska stängas och skrämma bort turister. I den här filmen tjafsar dom om ifall staden ska evakueras och skrämma bort turister. Merwinna: Fast Linda Hamilton såg ganska bra ut på 90-talet.
Nalleman
2019-01-27
För lång och för låbga stunder av dötid i inledningen av filmen. Sedan blir det desto mer tempo men oavsett det gillar jag det inte.
Nalleman
2019-01-27
För lång och för många stunder av dötid. En tvåa är så långt jag kan sträcka mig.
cannibalrice
2016-03-06
Ledsen, men lava fungerar inte sådär.
LTT86
2015-06-26
Ungarna var så j*vla dumma i huvuden.
Visa äldre kommentarer »