Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Dansar med vargar


Officeren Dunbar i den amerikanska armén söker tjänstgöring långt ifrån civilisationen. Där möter han snart landets urinvånare – indianerna. Det första mötet blir våldsamt och kunde ha ändat hans liv, men istället leder det till början på något nytt för Dunbar.


Originaltitel Dances with Wolves
Regissör Kevin Costner
Manus Michael Blake
Genre Drama, Äventyr, Western, 90-tal
Skådespelare Kevin Costner, Mary McDonnell, Maury Chaykin, Robert Pastorelli, Graham Greene (II), Charles Rocket, Rodney Grant, Tantoo Cardinal, Wes Studi
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 16066
Filmnummer 969

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Albion
2022-06-26
Omtitt efter snart 27 år. Det är förvisso en episk och på många sätt storslagen film med en ovanlig vinkel om den vite soldaten som införlivas i indianstammens värld. Det blir emellertid en hel del konstlade situationer och möten som känns lite väl B skulle man kunna säga. Samtidigt som indiansamhället skildras intressant så kommer känslan av att det är tillrättalagda filmiska grepp i manus och uttryck i syfte att snärja filmpubliken i sympati och feelgoodanda. Men det finns mycket som man kan gilla också så som grundidén och vackert foto inte minns i kvällsljus många gånger. Betyget sänks till en 4;a denna gång
KyLLo
2022-06-26
Väldigt amerikansk med sedvanliga ingredienser och situationer. Jag har säkert sett den för länge sedan men hade inget betyg på den. Såg den långa versionen nu, som är nästan fyra timmar. Det är för långt, även om den inte känns riktigt så lång. Däremot välgjord och välspelad.
mammene
2022-06-04
Var lite rädd att se om den, rädd att femman inte skulle hålla. Femman höll med god marginal, många känslor lämnade filmen efter sig, den är otroligt vacker, men också otroligt sorglig. En era som har försvunnit, det är i sig själv sorgligt. Samtidigt så förskönade man inte tiden och människorna, fanns alla sorter på båda sidor, även om mina känslor vägde över åt ett håll, kanske ändå ett rättvist sätt att berätta. Kevin Costner visar här vilken fantastisk skådespelare han är. Stor del av behållningen är Dunbars agerande och hur han är som person, hade han haft en annan personlighet hade berättelsen tagit en helt annan vändning. Hans nyfikenhet och kontaktsökande tog överhand, men med många tvivel på vägen, så denna film tjänade på att ta tid på sig, att låta saker växa fram. Jag blev betagen en gång till.
Dream
2022-05-28
Lång, men sjukt bra film. Kevin Costners bästa regi samt skådespeleri utan tvekan.
Sheepy
2022-05-21
En film som mestadels förtjänar all positiv kritik den fått. Fotot, stämningen och musiken är utsökt. Tyvärr tappar filmen fokus under andra halvan och den påklistrade kärlekshistorien känns aldrig relevant eller intressant.
Willythekid
2021-02-21
Fantastisk film. Gripande och fin.
päronanton
2020-07-12
Ett sant mästerverk!
Bumbi78
2019-04-14
Söndagsmatiné och omtitt av denna klassiska western. Minns när den kom och det höga status den fick redan då - och så här snart 30 år senare var det inte oförtjänt. Den romantiserade bilden och historisk korrekthet är såklart föremål för "de lärde", men faktum kvarstår att detta är en förbannat snygg film med en story som funkar alldeles utmärkt en trist söndag i April.
Rai
2018-03-07
Har jag missat att sätta betyg på denna? Bra film, men kanske lite seg..
StaffanE71
2017-12-24
Helt fantastisk. Solkar 5'a. Ett måste.
Visa äldre kommentarer »