3.8

Dancer in the Dark

Handlingen i "Dancer in the dark" tilldrar sig i mitten av 60-talet. Selma, spelad av den isländska popstjärnan Björk, drömmer sig bort från vardagen med hjälp av dans och musik. Men när hon blir bestulen på sina sparpengar, ställs allt på sin spets.

Originaltitel Dancer in the Dark
Regissör Lars von Trier
Manus Lars von Trier
Genre Drama, Musikal, 2000-tal
Skådespelare Björk, Catherine Deneuve, David Morse, Peter Stormare, Joel Grey, Cara Seymour, Vladica Kostic, Jean-Marc Barr, Vincent Paterson, Siobhan Fallon, Zeljko Ivanek, Udo Kier, Stellan Skarsgård, Jens Albinus, Reathel Bean, Mette Berggreen, Paprika Steen

2017-09-12
Eftersom Björk är min gudinnan får filmen 5, men inte bara det vilken fantastisk film, jag bara älska den. Ett minus är dock att Peter Stormare måste vara med och första filmen, men tack och lov har han ingen framträdande roll, så det gör inte så mycket!!!
RustyFilm
2016-12-09
Här gäller det att inte vara deprimerad när man bänkar sig. Fruktansvärd tragisk handling men Björks skådespeleri är fantastiskt. Tråkigt utfört foto
Manet
2016-11-20
Jobbigt klippande i konversationer, personligen inget fan av Björks skådespeleri heller. Handlingen var egentligen bra, men filmen kändes aningen seg.
2016-09-10
Mästerligt!
AlbertSpica
2015-11-21
Tung sista halvtimme, det tillsammans med ett par andra scener gör så att jag kan bortse från allt jag inte gillande och ge en 3:a.
Dele
2015-08-29
Så här görs känslostark film! Sorg, pondus, originalitet och innehåll blandas med glädjen som skiner igenom i dans och sångnumren från Selmas fantasi. Ett brutalt verk!
timbo93
2015-06-29
Om att man måste låta sig våga lära känna människor. Ren filmmagi i scenen när Björk sjunger loss till My Favorite Things i fängelsecellen! Och slutscenen är också bland Von Trieres absolut tätaste.
andmoreagain
2014-12-28
Såg denna på bio när det bevgav sig och var en av dom som blev illamående av allt skak. Har nu sett om den och domen lyder följande: Björk är sjukt enerverande jobbig och hennes musik apkass. Mina känslor över henne slår över och finner filmens övriga "spännande" moment som knappt godkända och det blir en tvåa. Finns där ett genidrag är det att David Morse blivit insyltad i en sådan här typ av film. Musikaler ska f ö brinna i helvetet.
myslas
2014-11-30
Plågsamt att se på, som så ofta är fallet med von Triers filmer. Björk är som klippt och skuren för rollen som Selma. Slutet är magnifikt. Nära högsta betyg.
heyorpheus
2014-04-29
En av de mest fascinerande filmerna jag sett, så oerhört hemsk men samtidigt vacker. Snarare en film som bör upplevas än förklaras.