Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Damen i svart


Detektivparet John och Kajsa planerar semester på Holmfors bruk. Innan de reser får de veta att brukspatronens sekreterare är mystiskt försvunnen.


Originaltitel Damen i svart
Alternativ titel The Lady in Black
Regissör Arne Mattsson
Manus Folke Mellvig, Lars Widding
Genre Mysterium, Thriller, 50-tal
Skådespelare Karl-Arne Holmsten, Annalisa Ericson, Nils Hallberg, Anita Björk, Sven Lindberg, Isa Quensel, Sif Ruud, Lennart Lindberg, Lena Granhagen, Torsten Winge, Kotti Chave, Sonja Westerberg, Åke Lindman, Ingrid Borthen
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 544
Filmnummer 1255

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2018-03-07
Gud, vad jag fick mardrömmar av dessa filmer när jag var liten. Tänk att mamma lät mig se filmen, men jag fick bara se den bara en gång. Mycket bättre än dagens deckare eller thrillers .
BlommigaBarbro
2017-10-07
Härlig klassisk svensk rysare. Spännande, engagerande och humoristisk. Jättebra skådespelare. Stark 5:a!
dudson
2016-10-04
Långdragen och seg. Fast bra som ett tidsdokument från en svunnen tid. Ingen omtitt på denna inte"
Raimo_1985
2015-05-19
Inte lika bra som Mannekäng i rött och Den gula bilen men helt klart bra film. Nu har jag sett alla Hillman. Vad ska jag se nu? Mer Mattsson.
Krille80
2014-12-14
Tänk er kombinationen av Bergman-light + Hitchcock + Agatha Christie. Krydda dessutom med lite härliga kusligheter och en liten dos humor så får man det bästa som svensk film har producerat när det kommer till genren Thriller/rysare. Jag älskar hur ljuset och fotot är genom filmen för mycket i det skrämmande är tack vare fotografen Sven Nykvist! 4+
okidoki
2014-03-13
Jag varken såg eller hörde bra. Sevärd ändå av nostalgiska skäl. Holmsten hade Sveriges vackraste röst.
Namellak
2014-02-13
Inte i närheten av den nyskapande 'Mannekäng i rött', trots att den kom samma år. Här har Mattsson inte riktigt hittat formen för Hillman-deckarna och det känns som om den är en halvtimme för lång. Bra däremot att komiken inte fått lika stort utrymme som i senare Hillman-.filmer och spänningsscenerna är helt ok. Oväntad upplösning. Torbjörn Lundquists musik är den stora behållningen. Bra spel av Ericsson, Björk, Lindberg, Quensel och Ruud.
JanneN
2014-02-07
"Damen i svart". Arne Mattsson's färglåda 1(5) efter Folke Mellvigs romaner. De fem filmerna har fått gruppbetyget 3.
Astrojacob
2013-02-08
Rek 4? Har sett många betydligt mer raffinerade svenska svartvita från förr och denna håller knappt buskisklass. Flicka med hyacinter, Hets, Flicka från tredje raden, Han glömde henne aldrig och flera av Bergmans tidigaste. På tok för många mörka scener, banal dialog i ett försök att göra en svensk Agatha Christie. Det bästa med filmen var ett utsökt soundtrack som förstärker en lätt vag nerv. Knapp Trea.
labi
2011-07-08
Läste en artikel i tidskriften "Ingmar" om Hillman-sviten som framställde den som lysande. Damen i svart är bitvis spännande, men bara bitvis. Mest är den hopplöst daterad och slutet är mer än lovligt rörigt. Nils Hallberg lysande dock!
Visa äldre kommentarer »