Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.9
av 5

Dagboken – Jag sökte dig och fann mitt hjärta


Filmen följer ett ungt par som möts som tonåringar och återförenas efter andra världskriget. Deras historia berättas för en kvinna på ett ålderdomshem av en gammal man som besöker henne regelbundet för att läsa historien ur en anteckningsbok.


Originaltitel The Notebook
Regissör Nick Cassavetes
Manus Jan Sardi, Jeremy Leven
Genre Drama, Romantik, 2000-tal
Skådespelare Ryan Gosling, Rachel McAdams, James Garner, Gena Rowlands, Joan Allen, James Marsden, Jamie Anne Allman, Sam Shepard, David Thornton, Kevin Connolly, Heather Wahlquist, Ed Grady, Starletta DuPois, Jennifer Echols
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 11027
Filmnummer 20483

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av annihilat0r
Ryktena kring Ryan Goslings prestation i \"The Notebook\" har florerat, surrat och omringat mig i flera år. [-]Min tro på Ryan har dock sviktat under årens lopp, av olika anledningar. Idag undrar...   Läs mer »

Skapad 2019-12-22 av Anlei
The Notebook lovar runt. Inledningen känns igen från filmer som Stekta gröna tomater och Titanic. En gammal man sitter på ålderdomshemmet och berättar om en ungdomskärlek för en kvinna som bor...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av husse
Filmen jag har valt att recensera heter \"The Notebook\" och är gjord år 2004. Nick Cassavetes heter mannen som regisserat denna makalösa film. I huvudrollerna får vi se Ryan Gosling och Rachel Mc...   Läs mer »

Kommentarer


Ful_fisk
2023-09-12
Oblygt sentimental som väntat och det är väl kanske därför jag aldrig hamnat framför denna film tidigare. Det och den ohyggliga svenska titeln. Men visst är detta ett bra drama i gammal god Hollywood-romantisk anda! Vilket jag väl också väntat mig, egentligen. Välgjord och välspelad ifrån alla parter. Hade kanske behövt ta det lite piano ibland för att revoltera mot sitt fackplacering som "snyftare för tjejer", vilket väl lite grann är där den hamnat, men att den är bra kan jag inte komma ifrån. Garner står nog för den starkaste insatsen i den starka ensemblen.
kanemura
2021-02-13
Detta är ju absolut inte en film gjord för mig och det får Jag komma ihåg när jag betygsätter. Jag tyckte en del av scenerna med James Gardner var fina och det var allt lite rörande mot slutet. Resten är dock bland det mest klyshiga och övertydligt stereotypa jag någonsin sett. Love Actually var bättre, om man nu ska se kärleksfilm.
TimBuckley
2020-08-16
Genomfin med tårar. Det enda som håller mig lite tillbaka är avståndet som skapas mellan de yngre och äldre versionerna av dem. På vissa vis gör det att filmen käns som två filmer och skapar lite av ett glapp som även gör att ingen version av dem når djupare. Men... fin. Stark 3.
BarryHero
2020-08-15
Gosling och McAdams har en otrolig kemi tillsammans men deras kärlekshistoria är tveksam och filmen är så sentimental den bara kan. Trots detta har den drag av en klassisk Hollywood-berättelse som för tankarna till filmer från 50- och 60-talet i form av hur den berättas. Kul att se de gamla storstjärnorna James Garner och Gene Rowlands som det äldre paret.
Stan
2018-12-22
sentimental, menlös dynga
LizzyElisabeth
2018-12-18
Underbar.....
deswhip
2018-06-18
Verkligen en romantisk och fin historia. Fint slut. Gosling är väldigt bra, han är otroligt "likeable" på något sätt.
Misslovemovie
2018-02-16
Jag minns att jag älskade denna filmen så häromdagen bestämde jag mig för att se om den men den var faktiskt inte lika fängslande. Älskar dock fortfarande historien om det äldre paret och det går inte att hålla tårarna tillbaka.
Rai
2017-11-29
Så fantastisk bra var inte den här filmen....
RustyFilm
2016-12-09
En romantisk snyftare som är uppbyggd på klassiskt kärleksdrama vis. Inga överraskningar bjuds. Förutom några övervackra roddturs bilder är regin överlag tråkigt måttfull.
Visa äldre kommentarer »