Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Da Vinci-koden


När symbolforskaren Robert Langdon kallas in efter att ett mord begås på Louvren har han ingen aning om att han snart kommer bli indragen i en jakt, inte bara på honom utan även något som kan vara den största hemligheten någonsin.


Originaltitel The Da Vinci Code
Regissör Ron Howard
Manus Akiva Goldsman
Genre Drama, Thriller, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Jean Reno, Tom Hanks, Ian McKellen, Alfred Molina, Jürgen Prochnow, Audrey Tautou, Jean-Pierre Marielle, Paul Bettany, Etienne Chicot, Clive Carter
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 19048
Filmnummer 41067

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av bmo
Jag är en av dom alla miljoner som läst Dan Browns bok och sett fram emot filmen. Inte för att boken är så fantastiskt bra, för det är den inte, men den bara skriker “FILM!”. Hela storyn är ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-22 av von_fantasy
Senaste storfilmen, Da Vinci Koden, som lovade så mycket... Men levererade den? Filmen handlar om Robert Langdon (Tom Hanks) som är professor i symbolhistoria. Han dras med, först mot sin vilja, i...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av Eis
Då var det alltså dags: 2000-talets mest överskattade bok hittills ska bli film och regissören som fick axla det tunga ansvaret blev Ron Howard med filmer som ”A beautiful mind” och ”Drömmarna...   Läs mer »

Skapad 2019-11-17 av Locue
Joel Surnow, producent för “24”, ville använda boken till den tredje säsongen av TV-serien om den omåttligt morgontrötte Jack Bauer. Författaren Dan Brown ville inte det (så säsong 3 av “24...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Boondock_saint
Då var det dags. Boken har inte undkommit någon. DaVinci-koden har sålt i över 50 miljoner exemplar och det på bara några år. De som inte har läst den kan ändå knappast ha missat alla artikl...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av krufo
Att förklara Da Vinci-kodens handling är lite som att presentera Harry Potter, ett fullkomligt slöseri med tid då ALLA redan är införstådda i vad som gäller. Tom Hanks är Robert Langdon, amer...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Maskinisten
Jaha. Var det inte mer än så? Det är inte utan att man känner sig lite tom efter att ha lämnat visningen av en av årets mest haussade filmer. Jag hade tämligen stora förväntningar då det på...   Läs mer »

Kommentarer


dudson
2021-11-01
Gillar uppföljaren Angels & Demons bra mycket vassare än detta hopkok. Det lustiga är att herr Langdon ska förklara olika symboler och siffror. Fast själva filmen innehåller massvis med just verkliga tal/siffror/symboler.. t,e,x, det alltid förekommande 33 i. sifferkombon på det högsta man kan komma i frimureriet, samt hur gammal Jesus blev. Sen det allsende ögat visas. + svart-vita diamant symboler, åxå frimureri tecken. Som även finns i drösvis med andra filmer. Så visst visas det upp verkliga onda symboler33/krafter666 upp sig i denna mörka lucifer-film.#33#/#666#/
idaho1981
2021-02-25
Lite underhållande men Ian McKellen är helt klart den som håller det hela uppe.
hsimpson
2019-04-06
Helt okej, även om boken (förstås) är bättre.
Rai
2018-01-17
Nej, den här filmen kände som den gjordes i hast bara för att det skulle bli en film. Rätt tröttsam film faktiskt.. Läs böckerna i stället!!!
kajlandberg
2017-04-14
Skitdålig. Till och med sämre än boken.
myslas
2017-02-12
15 minuter in i filmen börjar man skaka på huvudet åt hur dumt det här är. Nu har jag förvisso läst boken så jag är väl införstådd med exakt hur dum och ologisk hela den här historien är. Men förhoppningsvis ser man inte en sådan här film i tron att man ska lära sig någonting utan för att få sig en god dos underhållning och om man stänger av hjärnan ett tag så finns det åtminstone ett litet mått av underhållningsvärde här. Det är dock långt ifrån tillräckligt för att kunna ge ett högre betyg.
RustyFilm
2016-12-09
Regissör Ron Howard har här skapat en visuellt snygg film av boken ”Da Vinci koden”. Det mycket innehållsrika manuset ger också en mycket intressant upplevelse men det blir lite sömnigt när den där riktiga spänningen inte infinner sig. DVD utgåvan jag såg är 25 minuter längre än bio versionen. Vet inte var dessa 25 min finns i filmen men jag tror ju att det skulle behöva plussas på ytterligare 25 min (eller byte av regissör och omtagning av hela rasket) för att den spänning som historien förtjänar ska infinna sig.
Stygga-Vargen
2016-10-22
Väldigt bra och ganska spännande film med väldigt bra skådespelare. Tyvärr har man gjort den ganska förutsägbar, åtminstone jämfört med boken. I vanlig ordning är ju boken bättre men tycker ändå det här är en väldigt bra film.
Erinaceus
2015-08-02
Inget mästerverk, men underhållande. Följde boken nästan exakt om jag kommer ihåg korrekt, men den utdragna "skattjakten" tycker jag fungerade bättre i bokform, det känns lite för enkelt i filmen. Trots detta tycker jag den blir lite för lång och försöken att diskutera religion allvarligt faller platt.
annihilat0r
2015-06-15
"The Da Vinci Code" besitter en intressant berättelse, verkligen. Filmen är således intressant att följa. Upplever att Tom Hanks fungerar bra i mystiska atmosfärer, likt denna. En välarbetad och solid produktion.
Visa äldre kommentarer »