2.5

Cyklonen

Spekulativ katastroffilm i samma anda som regissörens pappas mer kända "Vi vill överleva!". Denna gång utspelar sig kannibalhistorien på öppet hav i stället för i alperna. Hajar, svält och allmän jävlighet.

Originaltitel Cyclone
Alternativ titel Tornado
Regissör René Cardona Jr
Manus René Cardona Jr, Carlos Valdemar
Genre Thriller, Äventyr, Action, 70-tal
Skådespelare Carroll Baker, Arthur Kennedy, Olga Karlatos, Lionel Stander, Hugo Stiglitz, Stefania D'Amario, Andrés García, Mária Almada

dudson
2017-12-22
Hederlig survival film av old school måttet. Visst snyggt filmad + funky musik. Problemet är att man inte fastnar för varken storyn eller karaktärerna. Det fanns ju en del snaskiga haj äter scener och lite soft kannibalism. Nåväl helt klart värd en titt" 2+
Merwinna
2016-01-19
Fånig men inte helt otrolig historia, med obehagliga inslag. Många dåliga skådespelare som bara rabblar replikerna utantill, utan känsla och naturlighet. (Men även några bra.) Det är orealistiskt på så sätt, att personerna inte magrar, och att de inte ser mer härjade, avfallna i ansiktet eller smutsiga ut mot slutet av filmen. De ser ut precis som i början! De som plockades upp ur havet efter tre dagar flytande runt i solen i sina flytvästar, har inte heller de brännskador i ansiktet som i alla fall de ljushyade borde ha vid det laget. Det är även helt otroligt att en kvinna skulle kunna föda ett barn och överleva, och få barnet att överleva genom amning, när hon redan hade vätskebrist från början. Man förlorar ju massor med blod som måste ersättas med vätska (och järn) när man föder barn. Men en sak som jag tycker räddar filmen så mycket att den kan få i alla fall en 2:a, är att psykologin är realistisk. Precis så där skulle förmodligen en grupp människor utvecklas under dessa förhållanden, även i verkligheten.
niebaotan
2016-01-05
Min forsta sedda film av René Cardona jr. Har verkligen gatt miste om en riktigt skon lirare och kommer efter Cyklonen gladligen beta av herrns ovriga alster. Bortsett fran ett lite tamt soundtrack och en del tveksamma skadespelarprestationer ar detta kanon. Valgjort och spannande med hungriga hajar, tsunamis och en cool flygplanskrasch. Svag 4a
2011-07-25
Att Cardona jr skulle smälla till och göra ett utmärkt överlevnadsdrama kunde jag inte tro. Flertalet starka scener och överlag bra flyt och spänning bland hajar och hunger. Den poppiga musiken kan kännas malplacerad, men tyckte bara den tillförde en liten twist på den tunga stämningen. Mycket positivt överraskad och förundrad över att den inte fått mer uppmärksamhet. Såg f.ö den helt oklippta versionen som var 118 min och rejält blodig.
DonActive
2010-06-07
Ta bort några usla skådespelare samt den förödande dåliga musiken och detta hade varit en klassiker. Nu blir det bara strax över medel. Trots att den innehåller några riktigt starka scener som verkligen biter sig fast.
xwatchmanx
2010-01-05
Fick ett tips om filmen "cyclo," (som för övrigt är bra) missuppfattade titeln och såg denna istället, var lite konfunderad i början men filmen är ju fängslande, dessutom hajar!
insulto
2006-01-15