Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Cubic


I en futuristisk värld har en strikt regim eliminerat krig genom att bannlysa känslor. Att ägna sig åt konst, musik eller böcker är brott belagda med dödsstraff. En av männen som upprätthåller systemet är toppagenten John Preston. När han en dag missar sin dos av Prozium, en obligatorisk drog som håller tillbaka människors känslor, kommer han till insikter med potential att förändra världen.


Originaltitel Equilibrium
Regissör Kurt Wimmer
Manus Kurt Wimmer
Genre Action, Thriller, Science Fiction, 2000-tal
Skådespelare Christian Bale, Emily Watson, Taye Diggs, Sean Bean, Matthew Harbour, Angus MacFadyen, Sean Pertwee, William Fichtner, Emily Siewert, Maria Pia Calzone, Alexa Summer, Dominic Purcell
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 11196
Filmnummer 9248

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Loomis
”Gattaca” möter ”Matrix” är en bra beskrivning på ”Cubic” som utspelar sig en bit in på 2000- talet. Regissören och tillika manusförfattaren Kurt Wimmer har anammat kampsporten Gun-Kata so...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av connya
I en framtid där världen drabbats av ytterligare ett världskrig beslutar man att man ska eliminera känslor som sorg, hat, vrede hos människor med hjälp av ett ämne. Som en följd av detta kan i...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av Priceguy
Efter det tredje världskriget insåg världens ledare att mänskligheten inte skulle överleva ett fjärde, och kom fram till att det som orsakat allt mänskligt elände var känslor. Med hjälp av e...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av billybob
Cubic, eller Equilibrium som den egentligen heter, handlar om en framtid där alla människor lever i ett totalitärt samhälle där ingen tillåts visa känslor. Böcker, konst och musik är strängt...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av caligo
Cubic är en film av den sorten som bjuder på en i allra högsta grad positiv överraskning. Filmen är föga känd i Sverige, har inte gått upp på bio eller marknadsförts överhuvudtaget. Detta t...   Läs mer »

Skapad 2019-12-17 av Scrite
Jag hade igen aning om att en det fanns en film som hette Equilibrium (Cubic) förrän i december 2007, då jag pratade film med en tjej i min klass. Hon sa någon gång under diskussionen: "Du bor...   Läs mer »

Kommentarer


Dele
2022-01-27
Inget nytt under solen men intressant ämne som lyckligtvis ges relativt stort utrymme kontra det stilistiska underhållningsvåldet. Personligen hade jag föredragit en lugnare mer sansad kostym, men jag tillhör inte målgruppen heller.
Paramis
2020-05-09
En svag tvåa. B-films känsla och tråkig story.
Jamesa
2017-09-26
Bra film. Snygg och eget framtidstänk. Tyvärr inte vare sig så spännande eller smygande. Men klar 3:a.
HerrNenne
2016-08-21
Börjar sådär och har lite svårt att sätta tonen i det känslolösa framtidssamhället men filmen växer långsamt och avslutar starkt. Gun-Fu'n är rätt ball. Det är ball action men storyn kunde ha varit lite starkare.
drj
2016-07-05
Usch! Nattstånden Matrix möter Sergio Leone
Portugallien
2016-06-04
2+
ulpe01
2016-03-25
En sån där film som man borde sett för länge sen, men som liksom hamnat i skymundan av annat. Inte helt originell story, men det är snyggt gjort och skådisarna är bra. Snyggt koreograferad vapenbalett.
arruba
2015-12-28
Är tillräckligt unik för att hålla mig nöjd, man kan absolut invända mot en hel del, men jag uppskattar när en film går sin väg.
annihilat0r
2015-08-12
"Equilibrium" har hittat en futuristisk vinkel som är engagerande. Berättelsen tar form i en inte helt orimlig verklighet. Christian Bale förstärker uppenbart kvaliteten, tillsammans med ett gäng andra kvalificerade skådespelare. Ett fullvärdigt verk, vill jag påstå.
marleey
2015-08-03
Bra film med en väldigt intressant story som är det starka kortet. Hur långt är vi villiga att gå och hur mycket är vi beredd att offra för att slippa krig och konflikter om strunt saker? Eller ligger det helt enkelt i våran natur och går inte att undvika? Det finns helt klart likheter med Matrix som kom ett par år tidigare, både i det visuella och storyn. Det visuella i Cubic är inte lika snyggt som i just Matrix och har inte åldrat lika väl. Men det gör inget då storyn är så pass stark. Christian Bale bär upp huvudrollen bra. Även här finns det många likheter med Neo i Matrix. Många namnkunniga skådisar överlag som gör bra roller. Om man ska fortsätta jämförelsen så Cubic en bra rulle, men inte riktigt lika vass som Matrix.Men helt helt klart en förbisedd pärla som förtjänar mer uppmärksamhet. Stark 3:a.
Visa äldre kommentarer »