Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.4
av 5

Cry of the Banshee


I 1600-talets England drar Lord Whitman fram i jakten på häxor och dylika otyg. Ett av hans offer sätter dock en förbannelse över hans familj.


Originaltitel Cry of the Banshee
Regissör Gordon Hessler
Manus Tim Kelly, Christopher Wicking
Genre 70-tal, Skräck
Skådespelare Vincent Price, Hilary Heath, Carl Rigg, Patrick Mower, Essy Persson, Marshall Jones, Elisabeth Bergner, Stephen Chase, Sally Geeson, Victoria Fairbrother, Quinn O'Hara, Jan Rossini, Jane Deady
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 56
Filmnummer 28482

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Robkiller
2018-10-16
Häxfilm. Börjar väl hyfsat, men sedan segar den ur...
Gordyal
2017-12-23
Börjar riktigt lovande med tortyr, tuttar och katolsk ondska. Men sakta men säkert börjar det dra åt hammersk mysrysare, och då är det inte fullt lika kul. Trean blev en tvåa. (6+/15)
Podpolkovnik
2012-09-19
Mysig Vincent Price-prestation tillika "tortyrfilm" som dock inte riktigt drar in tittaren i den dramaturgiska berg-och-dalbanan på ett adekvat vis.
Kriffot
2012-04-17
Lite väl rörigt manus här. Känns lite som om det är flera handlingar som inte fullföljs helt ut. Fina miljöer och en fantastisk vincent price dock.
Kurganen
2010-04-08
För att vara en så gammal film, dvs av den här matiné-typen á la Hammer et al, så är det en förfärande film om orättvisor, människans sexualdrifter och kapacitet för våld. Jag satt flera gånger och skruvade mig när våldet, som egentligen inte är särskilt grafiskt, trappades upp. Det är mycket stämningen och kylan i Prices skådespeleri som gör filmen till vad den är. Över lag vill jag påstå att den här rullen har precis allt. Stämning, skådespeleri och handling. Just det, intrycket av fullkomlighet, hålls vid liv ganska länge men mot slutet trappas det av en smula, tyvärr. Emellertid är filmen som helhet sjukt trevlig, spännande och välgjord.
idd
2007-11-07
vincent price jagar häxor på 1700-tals manér - klart som fan det är lyckat! precis som hans corman-rullar bjuds vi på starka färger å mysiga miljöer med en mysig vincent price.. inte den bästa som gjordes denna tid, men bra är det!
abbenisse
2006-08-29
lite för seg för ett bättre betyg... men fint suggestiv...
ThePhantom
2006-08-23
Nästan skrämmande Price film. Vincent är som vanligt mycket bra i en annars ganska bra film. Den har lite för mycket snusk och blod. Men den har en bra hangling, ganska slött tempo, och väldigt läskigt slut. Men mer än en 2:a blir det inte.
MaraJade
2006-04-24
Orkade inte ens se klart hela...tråkig..
DiamondWillie
2005-12-02
Förvånansvärt mycket snusk för att vara en Price film. Väldigt underhållande.
Visa äldre kommentarer »