Crossroads

Klassisk musikfilm där ung vit kille lär sig blues av gammal svart man. Eugene utbildar sig till gitarrvirtuos vid en skola för klassisk musik, men är egentligen mer intresserad av att spela blues och är besatt av att hitta en sedan länge förlorad blueslåt. Till sist lämnar han skolan och letar reda på den legendariske bluesgitarristen Willie Brown, vilken enligt myten sålt sin själ till djävulen i utbyte mot färdigheter med gitarren. Tillsammans med Willie ger sig Eugene av mot bluesens ursprung, New Orleans.

Originaltitel Crossroads
Regissör Walter Hill
Manus John Fusco
Genre Drama, Romantik, Mysterium, 80-tal
Skådespelare Joe Morton, Jami Gertz, Ralph Macchio, Harry Carey Jr, Joe Seneca, Dennis Lipscomb, Robert Judd, Steve Vai, John Hancock, Allan Arbus

ThePatient
2018-03-10
En bit trivia jag tycker är otrolig: Robert Judd, mannen som ger filmen en enorm mängd personlighet med sitt porträtt av... antagonisten, hade bara varit i en film innan denna. Detta var hans andra och sista.
Adoniram
2017-12-25
För känslan och musiken.
2017-08-03
Ganska hyfsad film med bra skådespelare och mycket bra musik.
jakeblues
2015-04-05
Väldigt underhållande (trots den lite fåniga tidstypiska inramningen) tack vare musiken.
Hypostas
2013-12-08
Riktigt mysig Bluesfilm. Stark trea.
patrik81
2013-11-23
Får hålla med dom mesta här. Storyn kunde vara bättre med musiken.. Ahh musiken säger jag bara. Så skönt å lyssna på.
dafreakish
2012-06-02
Superfånigt slut i en annars halvmysig bagatell med underbar musik. Balanserar ytterst nära gränsen till att vara ett totalt pekoral men klarar sig på gott mod och skön stämning.
hassehans
2011-09-13
Den blev sågad som en riktig kalkonfilm när den kom, men alla gillade musiken musiken. Jag håller med.
yrkeschaufföre
2011-07-20
Inte jätteintressant och jag satt mest och väntade på Mr. Miyagi men han dök ju aldrig upp.
larsen1976
2011-07-20
Bra musik, men stundvis riktigt seg... blev besviken, hade väntat mig något mycket bättre...