Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Crossing Over


Varje dag riskerar tusentals människor livet för att korsa gränsen till USA. De som klarar sig över tvingas leva en svår tillvaro som illegala immigranter i ett land där uppehållstillståndet är en fråga om liv eller död. Polisagenten Max Brogan blir tillsatt för att fånga dessa illegala invandrare som lyckas komma över gränsen till USA.


Originaltitel Crossing Over
Regissör Wayne Kramer
Manus Wayne Kramer
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Harrison Ford, Ray Liotta, Ashley Judd, Jim Sturgess, Summer Bishil, Cliff Curtis, Alice Braga, Alice Eve, Jacqueline Obradors, Justin Chon, Melody Zara, Merik Tadros, Marshall Manesh, Nina Nayebi, Lizzy Caplan, Mahershala Ali
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 678
Filmnummer 70587

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Bumbi78
2023-02-09
Trodde det skulle vara ytterligare en generisk Usa-Mexiko gränsfilm. Men den här hade fler mer eller mindre intressanta öden att berätta och det var mestadels välgjort. Fords nedtonade roll lär väl inte gå till historien dock.
Barneyk
2020-09-30
Oj vad en försöker säga mycket men inte riktigt lyckas. Det finns massor med intressanta nivåer och detaljer och karaktärer och perspektiv osv här men tyvärr saknar Wayne Kramer både fingertoppskänsla i sitt utförande och djupare insyn i frågorna och perspektiven han skildrar för att lyckas. Det här är verkligen att en försöker bita av mer än en klarar av. Det är helt okej och delar här och där berör verkligen. Men det blir för platt och då jämför jag ändå med t.ex. Crash. Ändå en sympatisk och småintressant film och en stark tvåa.
erosagape
2017-02-17
Sedd genom mitt USA-filter får den aningen snällt toppbetyg och det ligger väl i tiden att det är den 3:e flyktingfilmen på 4 dagar; också Bortom Lampedusa och outgivna Fort Europa. Gör sig väl bland de övriga som är dokumentärer. Visar på många olika problem som drabbar flyktingar och andra, och får mig att dels banna människan som gör sig själv till flykting, dels hoppas att ovälkomnanden upphör.
mammene
2016-11-13
Människors värde framkom här i olika dager, utsatthet, utnyttjande, beroendeställning och förtryck, men också det som vägde upp, ett samvete. En mycket flerbottnad historia med många trådar som länkades ihop skildrat på ett balanserat vis och Harrison Ford är Harrison Ford. När man såg stängslet mot Mexiko for tanken ofrivilligt till en mur.
Stygga-Vargen
2016-10-29
Även om det inte är en av mina favoritfilmer så tycker jag ändå att den är rätt bra. Svag 4:a.
Dele
2016-03-09
Intressant och sympatiskt om relaterat till invandring i USA. Tyvärr berättad på beprövat och typiskt svulstigt manér.
Andreas_
2014-10-01
Väldigt bra film av Wayne Kramer som har lyckats göra en väldigt intressant historia/historier om hur flyktingpolitiken fungerar i USA, men även om hur det är att behöva kämpa för ett green card. Kramer följer hela 7 personers liv och tillvaro och deras kamp mot ett bättre och tryggare liv i USA och att han lyckas få ihop sju olika historier så pass bra på endast två timmar är helt fantastiskt och mycket imponerande. Historierna flyter snyggt ihop med varandra mer eller mindre. Däremot så skulle filmen egentligen varit 30 min längre men blev nedklippt av producenterna, vilket var riktigt synd , för detta hade kunnat bli en ännu bättre film om den varit längre, för jag tycker vissa av dessa olika karaktärer i dessa historier får lite för lite spelrum och inte chansen att utveckla sina roller djupare. Många kända och mycket bra skådespelare i mindre och större roller, och alla gör ett makalöst bra jobb framför kameran, bland annat Harrison Ford (en av hans bästa roller) och Cliff Curtis som är helt fenomenal som Fords partner, och en mycket underskattad skådis. Personligen så tyckte jag att det var väldigt välgjort och mycket intressant att få en inblick hur USA och deras land fungerar när det kommer till utlänningar och deras sökande efter "the american dream". Jag gillar och hoppas vi får se mer liknande filmer av Wayne Kramer i framtiden. Betyget blir en mycket stark 4:a
sawa
2014-02-01
OK, men vad ville man egentligen säga med filmen?
origC-J
2013-09-22
Jäkligt intressant och aktuellt tema för en film som inte riktigt förvaltas på bästa sätt här. Man har sett typ "Crash" och Iñarritus filmer och velat göra något liknande, men det klickar inte riktigt. Kanske för många olika trådar, kanske inte tillräckligt engagerande karaktärer, kanske inte tillräcklig svärta. Eller all of the above. Okej, men inte så minnesvärt.
Razzel
2013-09-21
Nedtonad Ford, bästa han gjort på 10 år?
Visa äldre kommentarer »