Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Crimson Peak


Den unga amerikanska författarinnan Edith Cushing försöker lämna en familjetragedi bakom sig. Hon gifter sig med den engelske baronetten Thomas Sharpe, och flyttar in med sin nyblivna man och hans syster på den engelska landsbygden.


Originaltitel Crimson Peak
Regissör Guillermo del Toro
Manus Guillermo del Toro, Matthew Robbins
Genre Drama, Romantik, Thriller, Skräck, Fantasy, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Mia Wasikowska, Tom Hiddleston, Jessica Chastain, Charlie Hunnam, Jim Beaver, Burn Gorman, Leslie Hope, Jonathan Hyde, Bruce Gray, Emily Coutts, Alec Stockwell, Brigitte Robinson, Joanna Douglas, Sofia Wells, Doug Jones, Javier Botet, Tamara Hope
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1106
Filmnummer 112772

Recensioner

Skapad 2019-10-29 av AugustDellert
Crimson Peak är den senaste storfilmen från regissören Guillermo del Toro, känd för filmer som Pans Labyrint, Hellboy och Pacific Rim. Men Crimson Peak är en mer sparsmakad och klassisk filmuppl...   Läs mer »

Kommentarer


päronanton
2021-11-20
Helt okej.
Rai
2021-05-28
Tyvärr var jag inte tillräcklig uppmärksam när jag tittade filmen, så jag vet inte riktigt vad den handlade om. Filmen får en ett orättvis betyg så länge. Ska se om den någon gång...
Andreas_
2021-04-05
Helt okej gotisk kärlekshistoria av mästerlige Del Toro även om inte detta är något av hans mer mästerliga verk så är han en fantastisk regissör med en underbar fantasi och en riktigt starkt öga för vackra bakgrunder och scenerier. Tyvärr såldes denna ut som en skräckfilm och är ofta i kategorier skräck när man letar på diverse streaming tjänster men detta är väldigt långt ifrån skräck, mer av en gotisk kärleksthriller med lite inslag av spöken men spöken är verkligen inte i centrum här, utan det är den mer dramatiska historien om en ung kvinna som faller för en charmig man och följer med honom och hans skumma syster till deras gamla slott långt ut på landet och där uppdagas både det ena och det andra, storyn är rätt simpel och det är nästan ganska enkelt att räkna ut vad som komma skall men man kan inte annat än njuta av det otroligt snygga sceneriet och kostymerna och fantastiska skådespeleri av speciellt Mia Wasikowska och Tom Hiddleston. Sen har vi i birollerna fantastiska skådespelerskan Jessica Chastain som dock spelar över lite här och sen då även den välkände Charlie Hunnam som tyvärr är en ganska medioker skådis som kan i stort sett bara spela en typ av karaktär, men betyget blir en stark 3:a för att Del Toro har gjort en sån vacker film att titta på, bakgrund, sceneri och effekter och givetvis skådespeleri är nästan felfritt. Som sagt, inte en av hans bättre filmer kanske men klart godkänd trots allt.
KyLLo
2019-05-01
Det är en del skräck, men mycket annat att väga in i ett helhetsbetyg. Jag gillar de mysiga miljöerna och att den är genreöverskridande. Effekterna är bra och inte som i billiga skräckfilmer. Jag tycker även om att det är en familjehistoria. Mia Wasikowska är stabil i huvudrollen. Dock är den lite utdragen och spretig. Guillermo del Toro har gjort både bättre och sämre filmer. En svag trea.
BarryHero
2018-06-02
Jattevacker och valgjord. Storyn ar tyvarr valdigt banal, tunn, och klyschig. Mia ar duktig och fin. del Toro kanske inte ar sa mycket for en bra story trots allt.
flaxy
2018-03-31
Ni som tycker denna är bra kan inte skräckfilm!
Zelest
2018-03-08
Fruktansvärt bra film! Det var länge sedan man såg en riktig gotisk skräckhistoria och del Toro gör det riktigt bra!
Caligari
2017-10-29
Storyn håller inte hela vägen men ljussättningen och den fantastiska scenografin räddar trean.
Zok
2017-08-16
Snygg, men det saknas något för att lyfta till några högre höjder.
Lollisch
2017-03-30
En gotisk och otroligt vacker scenografi, underbara kläder, en stark och självständig huvudkaraktär, fina skådespelarinsatser och en krypande stämning... den känns lite som en gammaldags spökhistoria. Denna film var allt jag önskade mig och lite till. Älskade den!
Visa äldre kommentarer »