3.8

Cranford

Året är 1842 och Cranford är en liten Cheshire stad. Vissa i staden finner romantik och möjligheter medan andra oroar sig för att samhällets ordning håller på att braka samman...

Originaltitel Cranford
Alternativ titel Cranford Chronicles
Regissör Simon Curtis, Steve Hudson
Manus Sue Birtwistle, Susie Conklin, Elizabeth Gaskell, Heidi Thomas
Genre Drama, Mini-serie, 2000-tal
Skådespelare Eileen Atkins, Judi Dench, Lisa Dillon, Simon Woods, Alex Etel, Claudie Blakley, John Bowe, Imelda Staunton, Julia McKenzie, Barbara Flynn, Francesca Annis, Deborah Findlay, Julia Sawalha, Andrew Buchan, Greg Wise, Martin Shaw, Philip Glenister

Sawatdeedrama
2015-09-14
Underbar miniserie! Otroligt härlig och fängslande, man bryr sig verkligen om varenda karaktär mot slutet. Tyvärr kändes den lite hoptryckt och stressad med tanke på hur många karaktärer och parallella historier det är man följer på samma gång.
Bomkia
2014-01-09
Får väl ta mitt tant-kort redan nu, men den här var väldigt mustig och mysig. 5-
QuiNonStultus
2013-09-21
En mycket stark 3a dock, framför allt för god kvalitet på skådespelet. Väldigt mysig miniserie, reklmenderas varmt!
emmacecilia
2013-04-30
Det som stör mig är att den sägs vara baserad på boken, och jag som en gång läste den där lilla saken känner igen typ hälften av allt som händer. Det händer onödigt mycket också, så många parallella historier... Och handlar kanske lite väl mycket om att böta sjuka. I övrigt mycket bra och fängslande. Hela engelska kostymedrametantseliten verkar vara med också, det roar! Och det kan ju inte vara en dålig sak, rent allmänt.
Luene
2012-09-16
Totalt jävla underbar! Kostymdraman är min andra kärlek! <3
Sigge_Siege
2012-02-06
Är kanske inte normalt så mycket för skvallertanter, men denna serien lyfter fenomenet på ett så humoristiskt sätt. Förövrigt väldigt välgjord och fängslande.
PinguDreams
2012-02-02
Vissa saker är väldigt lika "from larkrise to candleford" (tom namnet ser jag nu... P) som de "fula systrarna", tågrälsen och andra händelser, skvallertanten, flera skådespelare är samma... för mycket som påminner så mycket! Men, det som drar ner betygen framförallt är att filmen/serien inte alls känns färdig. Man hinner inte gå in på djupet i några av de händelser som är. Synd, för faktiskt är alla skådespelare väldigt duktiga och väl utvalda och miljöerna är bra.
labi
2012-01-10
Uj, så välgjort! Och manuset är ack så välskrivet. Bästa BBC-serien på länge. "Return to Cranford" är minst lika bra.
Mikka
2011-11-04
Extremt välgjord miniserie där manus inte är det bästa. Första 2-3 avsnitten (av 5) är ganska intetsägande. Sen börjar det hända lite mer. Fjärde avsnittet är det bästa. Tyvärr, som kontrast till första avsnitten, trycker man ihop allting i sista episoden så att upplösningen består av abrupt korta klipp. Här saknar jag mycket. Som komedi är den här inte särskilt rolig, som romantik inte särskilt romantisk... Men, som sagt, välgjord och välspelad och gillar man kostymdrama är filmen väl sevärd.
ellaine
2011-09-19
Första två avsnitten kändes lite menlösa men sen kom jag in mer i den. Fin.