Coup de chance

Fanny och Jean är ett framgångsrikt par som bor i en ståtlig lägenhet mitt i Paris. Allt är frid och fröjd tills att Fanny stöter på en gammal vän, och det visar sig att deras relation är mer än vänskaplig.

Originaltitel Coup de chance
Regissör Woody Allen
Manus Woody Allen
Genre Komedi, Romantik, Thriller
Skådespelare Lou de Laâge, Niels Schneider, Melvil Poupaud, Valérie Lemercier, Yannick Choirat, Guillaume De Tonquedec, William Nadylam, Elsa Zylberstein

Bokföringsprogrammet Mineko

Albion
2025-01-21
Trivsamt drama med twist. Det här påminner en hel del om hans Londonbaserade dramathrillers från något drygt decennium sedan. Jag kan sakna lite kemi där det borde finnas om man säger så. Mamman var en lyckad skojfrisk karaktär. Extra kul att jag har en god vän som är fransman och som är till utseendet väldigt lik Jean. Betyget blir en svag 4;a, 4-
svältaren
2024-12-26
Ska denna snarkiga historia bli gubbens sista? Varför inte avsluta med något djupt personligt istället? Det skulle vara tungt.
Ful_fisk
2024-12-17
En i raden av dialogdrivna kriminal-intriger med lustiga vändningar från Woody Allen. Vi har sett det förut och det är välgjort även denna gång, men ganska lättviktigt och lättglömt. Helt okej, med snyggt foto, men i det stora hela en axelryckning i den långa karriären som nu kanske nått vägs ände.
Peacher
2024-12-16
Filmen visas på cineasterna.com med den svenska titeln "Slumpen avgör"
labi
2024-09-23
Man vet vad man får. Gubben kan än och nu också på franska. Klart sevärt! Märkligt dock att Bretagne flera gånger översätts till "Brittany" i textremsorna.
TimBuckley
2024-08-18
Har sett samtliga av Allens filmer och skulle klassa denna som 'ytterligare en'. Tycker man om hans filmer så betyder det något positivt och i en fågel, fisk, mittemellan symbol-logik så är det en fågel som landat mittemellan.