Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Cornelis


En film om en av våra största musiklegender - Cornelis Vreeswijk. Filmen är en naken, ärlig och kärleksfull skildring av ett unikt konstnärskap, där vi får följa och uppleva stora delar av hans breda musikalster. Men den skildrar också människan Cornelis, mannen bakom scenen, som hela sitt liv sökte efter kärlek och bekräftelse. Cornelis Vreeswijk är en av de mest älskade och folkkära artister Sverige har haft.


Originaltitel Cornelis
Regissör Amir Chamdin
Manus Antonia Pyk
Genre Drama, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Hans-Erik Dyvik Husby, Malin Crépin, Helena af Sandeberg, David Dencik, Johan Glans, Frida Sjögren, Vera Vitali, Pernilla Andersson, Frederik Nilsson, Mike Granditsky, Axel Petersén, Ola Bergström, Aksel Morisse, Fabian Fourén, Susanne Thorson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3315
Filmnummer 81981

Recensioner

Skapad 2019-12-05 av Stygga-Vargen
År 2010 kom släpptes Cornelis, en filmbiografi om Cornelis Vreeswijk, och samtidigt som jag var sugen på att se den så var jag även faktiskt lite skeptiskt inställd till den - svenska filmbiogra...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av Andy_B
”Cornelis” är en småtrevlig musikfilm av Amir Chamdin, förut medlem i svenska rappgänget ”Infinite Mass”, numera regissör med bl.a. filmen ”Om Gud vill” i bagaget. I ”Om Gud vill” spelade...   Läs mer »

Skapad 2019-11-01 av TimBuckley
Filmens regissör Amir Chamdin är med ”Cornelis” inte utmanande på något sätt eller vis i varken sitt fotografiska hantverk eller den valda berättarstrukturen som heller inte kommer med några ...   Läs mer »

Kommentarer


Christofer
2023-03-27
2022-10-02: Hygglig skildring.
F-M-J
2022-07-16
Tvåan är för jag är en väldigt stort Cornelis beundrare. Tycker han är en av de största musikaliska poeterna någonsin inom de språk jag behärskar att förstå. Filmen är dåligt spelad och ganska lat med scener som stressats fram och utan en direkt professionell struktur. Johan Glans är dock tvärkul att se som preppy manager.
HansMoleman
2021-12-27
Svag trea. Bitvis tarvliga skådisinsatser, men ändå intressant att få inblick i Cornelis liv.
Engravadlax
2020-10-31
Rätt ok trots fantasilös svensk filmproduktion. Många birollsinnehavare som knappt kan kallas skådespelare, men Hans-Erik Dyvik Husby bär filmen som Cornelis.
Rai
2018-03-07
Tyvärr alldeles för seg för min smak!!
StureStenhög
2017-05-10
Inga större fel på den här, men det är en väldigt traditionell biopic med alldeles för mycket redovisningsplikt. Handlingen består till för stor del av lösryckta sekvenser vars enda relevans till filmen är att de skedde på riktigt. Men tidsperioden är väl återgiven och trevlig att beskåda. Jag gillade också David Dencik som Fred Åkerström. Jag fick rent av känslan att det kanske hade varit roligare att se en film om honom. En stark tvåa blir det iaf till den film jag faktiskt såg
hardcore
2017-02-13
Var och såg denna på bio på premiären och tyckte mest det var en okej film men sa inte så mycket mer än det man redan visste. Men efter omtitt tycker jag att det var en väldigt orättvis skildring av cornelis wreesvijk eftersom den är för ensidig. Visar bara upp all skit han har gjort och knappt någonting om personen cornelis. Filmen hade vunnit mer om den hade varit längre eller varit en miniserie och hunnit få bättre personskildringar än som film.
Andreas123
2017-01-03
Utan tvekan de sämsta skådespelarinsatserna jag sett på ett bra tag. Det enda som var bra med filmen var Cornelis egna låtar och de kunde jag ju lika gärna lyssnat på på egen hand.
RustyFilm
2016-12-09
Snygga miljöbilder från ett 60-tals Stockholm och David Denciks insats som Fred Åkerström är min behållning från den här filmen. Som helhet tycks filmen sakna ett redigt manus. Cornelis Vreeswijks liv innehåller så mycket intressanta passager. Det här skulle gå att göra betydligt bättre (intressantare och mer gripande).

2016-11-15
Imponerende av stjerneskuddet fra helvetet.
Visa äldre kommentarer »