3.7

Coraline och spegelns hemlighet

I familjens nya lägenhet finns 13 vanliga dörrar och en lite ovanligare. När Coraline öppnar den 14:e dörren första gången finns det bara en murad vägg bakom. Men när Coraline använder en nyckel och låser upp dörren, hittar hon en lägenhet. Till en början är den nya lägenheten till och med bättre än hennes egen; godare mat, roligare leksaker och snällare nya föräldrar. Men nya mamma och nya pappa blir mer och mer konstiga och vill att Coraline ska stanna kvar hos dem. Baserad på Neil Gaimans roman med samma namn.

Originaltitel Coraline
Regissör Henry Selick
Manus Henry Selick
Genre Animerad, Familjefilm, Äventyr, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Jennifer Saunders (röst), Keith David (röst), Dakota Fanning (röst), Dawn French (röst), Ian McShane (röst), Teri Hatcher (röst), John Hodgman (röst), Robert Bailey Jr (röst)

Skapad 2019-12-23 av bmo
I Coraline och spegelns hemlighet tar regissören bakom The Nightmare Before Christmas, Henry Selick, med oss på ännu ett dockanimerat äventyr. Coraline har flyttat med sina föräldrar till ett ga...   Läs mer »

Ful_fisk
2024-12-20
Det tillhör nog att man älskar den här Nightmare Before Christmas-estetiken, vilket jag aldrig riktigt gjort. Det är välgjort och rätt bra, men jag blev aldrig förälskad. Som med Nightmare Before Christmas, faktiskt. Förstår att somliga älskar detta, men jag är försiktigt positiv.
Sheepy
2023-07-03
Coraline handlar om en flicka som hittar en hemlig portal i familjens bostad till en parallell verklighet. I den parallella världen är hennes föräldrar mycket trevligare, bostaden mycket roligare och alla gör sitt yttersta för att behaga henne. Under filmens gång besöker hon sitt "andra" hem mer och mer ofta... men någonting är inte som det ska... och plötsligt är inte den andra världen så trevlig längre. Filmen är regisserad av Henry Selick, mannen som även skapade den populära Nightmare Before Christmas. Och filmerna är grafiskt mycket lika varandra. I mitt tycke är dock Coraline ett strå vassare. Det ligger en kuslig stämning över hela filmen som håller i sig från start till mål och det är även en av de mest stämningsfulla filmer jag någonsin sett. Jag rekommenderar alla att se den.
2019-08-10
En riktig fullträff!
Tatty
2018-10-28
Inte riktigt min filmsmak men den var inte så dålig iallafall! Inte läskig men kändes lite spännande och kuslig.
zallaxx
2016-09-01
Jätteobehaglig och underbar!
supermancover
2016-05-07
Coraline är fan den läskigaste filmen jag sett. Jag har ändå sett en del skräckfilmer. De är inget emot denna. Obehaglig som fan.
Körsbär
2015-12-06
Spänning infann sig, stängde ju inte av den. Men det var ingen waow film för mig, blek tvåa