3.4
3.4
Conviction
När Betty Anne Waters storebror Kenny arresteras för mord och döms till livstid år 1983 dedikerar Betty Anne, fru och tvåbarnsmor från Massachusetts, sitt liv till att vända upp och ner på domen.

Originaltitel | Conviction |
Alternativ titel | Betty Anne Waters |
Regissör | Tony Goldwyn |
Manus | Pamela Gray |
Genre | Drama, Thriller, Biografi, 2010-tal |
Skådespelare | Hilary Swank, Sam Rockwell, Minnie Driver, Owen Campbell, Conor Donovan, Melissa Leo, Clea DuVall, Juliette Lewis, Bailee Madison, Tobias Campbell, Peter Gallagher, Ari Graynor, John Pyper-Ferguson, Ele Bardha, Loren Dean, Marc Macaulay |
Inte mycket till action men du sitter ändå där klistrad :)
En välspelad film som inte överraskar ett dugg vare sig till innehåll eller form. En slätstruken 3a.
Wow, jättebra film. Så spännande. Och vilken syskonkärlek säger jag bara!
En långtråkig, rätt klyschig och naturligtvis helt förutsägbar melodram.
En av de bättre filmerna som gjorts på senare år. Något mästerverk är det ju inte men den är klart sevärd. Svag 4:a.
En tacksam händelse att filmatisera som är välspelad. Dock känns det mesta som repris från annat håll. Tyvärr sticker den inte ut så mycket men är tillräckligt dramatisk för att underhålla i stunden.
Jag brukar normalt älska verkighetsbaserade filmer men tyvärr inte denna. Den kändes inte trovärdig trots att den skildrar det som faktiskt hände. Tex varför skulle hon läsa till jurist varför inte låna pengar till en bra advokat ? Det kostar massor att studera så många år och att det ska ta så lång tid att komma på att om hennes bror inte var skyldig eller inte var på mordplatsen då var det ju bara att plocka fram DNA proverna det behöver man inte vara advokat för att fatta. Sen hennes bror satt i fängelset i 18 år och ´han blev oskyldigt dömd han måste då ha varit berättigad till ett rejält skadestånd brukar vara minst en halv miljon dollar per år men de verkar inte ha sökt skadestånd märkligt ?? Kenny såg bara trött ut när han äntigen blev frigiven såg inte så glad ut nej jag tycker skådespelarna såg oengagerade ut och filmen var seg och jag höll faktiskt på att somna flera gånger, Så tyvärr lågt betyg denna gång
Ofta brukar verklighetsbaserade filmer vara bättre än filmer som inte är det. Det här är exemplet som inte stämmer in på den teorin. Genomtråkig och intetsägande historia så förutsägbar att den största prestationen som tittare är att man lyckas hålla sig vaken. Det som räddar betyget är en, som vanligt, fantastisk Rockwell. Men det stora mysteriet är varför filmen gjordes överhuvudtaget.
Som film inte så händelserik, men när den är verklighetsbaserat story var den bra biografi. Skådespelarna var duktiga och därför ger jag en stark trea.
Stabilt och trovärdigt.