Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Control


Denna biografiska film skildrar ikonen Ian Curtis korta men intensiva liv. Vi får en inblick i hans framgångsrika karriär i bandet Joy Division, men även baksidan av den med allt ifrån svåra hälsoproblem till otrohet.


Originaltitel Control
Regissör Anton Corbijn
Manus Matt Greenhalgh
Genre Drama, 2000-tal, Biografi
Skådespelare Samantha Morton, Alexandra Maria Lara, Sam Riley, Craig Parkinson, Joe Anderson (II), James Anthony Pearson, Toby Kebbell, Harry Treadaway, Matthew McNulty
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5396
Filmnummer 53219

Recensioner

Skapad 2019-12-06 av emilstjernholm
Love Will Tear Us Apart. Joy Division, det legendariska Manchester-bandet med sångaren Ian Curtis i spetsen, har skapat musik som är tidlös. Musik som lever för evigt. Regissörsdebutanten Anton ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-12 av DanielMott
Anton Corbijn har länge fotograferat kända band som just Joy Division, Depeche Mode och U2 och även regisserat en del musikvideor. Control är hans första långfilm, och en stark prestation. Fotot...   Läs mer »

Kommentarer


BarryHero
2021-10-09
Intressant om Joy Divisions Ian Curtis som gestaltas väl av Sam Riley. Man får en inblick i Curtis våndor och förstår mer av varför den där USA-turnén aldrig blev av. Bra skådespelarprestationer, fint svartvitt foto, och mycket bra musikscener som låter precis som Joy Division.
hsimpson
2019-06-23
Fotot räddar tvåan. Biografiska filmer är inte riktigt min grej - inte ens när det handlar om personer vars musik jag gillar. När det då gäller ett band som jag är i stort sett likgiltig inför, då är det svårt att ge detta godkänt. Men fotot är bra.
kaffemagi
2016-12-02
Fotot räddar trean.
Albion
2016-10-24
Makalöst bra film om legendaren Ian Curtis. Snyggt filmad förstås och filmen slår an en ton som känns trovärdig och rakt in i hjärtat även om handlingen är tillrättalagd och friserad. Sedan hjälper det förstås om man gillar Joy Divisions musik. Betyget blir en 5;a
Stygga-Vargen
2016-10-16
Ett väldigt bra, gripande och välspelat drama med mycket bra musik!
Barneyk
2016-02-04
Riktigt bra men samtidigt så känns det lite tomt, jag får inget riktigt grepp om Ian och resten av bandet är helt anonymt. Det gör att Ian blir lite i ett vakuum och det finns en poäng i det som funkar rätt bra men inte i 2 timmar. Sam Riley är grym i huvudrollen. Musiken är gyrm. Stark trea. Och kul att jag såg 24 hour party people nyligen, den gav mig lite mer kött på benen som man inte blir serverad här.
Dele
2014-12-11
Snyggt foto. Bra musik. Inte omtumlande intressant. Stark trea.
ithica
2014-06-02
Den återspeglar ju inte Ian Curtis för fem öre. Läs boken istället, om du vill ha en bra bild av hur Ian Curtis var som person. Dock är ju filmen riktigt bra utöver detta, och en film med Joy Division som tema och större del av soundtracket blir ju aldrig fel.
LacombeLucien
2014-05-10
She's lost control again.
husberg
2013-12-19
Schysst, men lite för tillrättalagd & "U2-ig". Fångade inte riktigt Glädjedivisionens kusliga egendomlighet & avgasgråa känslostämningar. Stabil regi, men borde filmats i fulfärg istället för stylish svart-vitt, för mer känsla. Ian & co borde castats bättre; snubbarna i filmen är för snygga & stiliga. Ser ut som Dior-modeller snarare än glåmiga, taniga weirdos med dålig hy & hållning.
Visa äldre kommentarer »