Control
Ärrad och med raseriet brinnande i ögonen blir mördaren Lee Ray Oliver fastspänd på den kalla britsen för att till slut få den dödande injektion han dömts till. Några minuter senare dödförklaras han av fängelseläkaren. Men allt är bara en illusion. Oliver är speciellt utvald som försökskanin för att testa verkningarna – och biverkningarna – av den nya medicinen Anagress. Enligt forskarna ska den kunna få de mest samvetslösa brottslingar att förvandlas till helt vanliga, fredliga människor..

Originaltitel | Control |
Regissör | Tim Hunter |
Manus | Darren Swimmer, Todd Slavkin |
Genre | Kriminalare, Thriller, Science Fiction, 2000-tal |
Skådespelare | Stephen Rea, Ray Liotta, Willem Dafoe, Polly Walker, Michelle Rodriguez, Kathleen Robertson, Anthony Warren, Mark Letheren, Tim DeKay, Stewart Alexander, Ivan Kaye, Mac McDonald, Mark Pickard, Raicho Vasilev, Glenn Wrage, Mark Colleano, Leroy Golding |
En väldigt svag trea, den har något. Men man hade kunnat göra mycket bättre, utan att gå in för mycket på detaljer.
Denna film är ett enormt slöseri på otrolig kompetens när det kommer till duktiga skådespelare eller vad sägs om Ray Liotta, Willem Dafoe, Stephen Rea och Michelle Rodriquez. Att jag kallar det slöseri beror på att det som startar som en väldigt intressant idè helt enkelt slarvas bort. Det enda man får med sig är en enorm känsla av besvikelse. 1+
Otäck och spännande, intressant med en helt ny (för mig) idé till story. Den kan man absolut rekommendera. Men var inte slutklämmen lite onödig, jag hade föredragit att den hade sluta innan.
Faktiskt en aning bättre än förväntat. En hygglig story med en intressant grundtanke. Kanske inget skådespeleri som går till historien, men ändå godkänt tycker jag. Tyvärr lika förutsägbart slut som jag hade trott men inte hoppats på, vilket drog ner en aning. 3-
haahaaa vilket skämt!
Är svag för dafoe. En av mina favoriter där ute. Filmens början är ganska bra men tyckte att den blev lite sämre mot slutet. Men det var bra underhållning och det var en intressant ide. Så det får bli en svag tre av fem.
Instämmer med riverpoet. Intressant idé, men lite halvkasst genomfört. Dög som underhållning en slapp fredagkväll.
Känns som en film från tidigt 90-tal.
Börjar faktiskt riktigt bra men tappar rejält på slutet. Går i stort sett från 4:a till 2:a.
Egentligen värd en trea, men diggar verkligen willem defoe o ray liotta, så de boostar betyget ett snäpp till .