Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Conquest


Här bjuds vi på en tidsresa tillbaka till den tid då gudar dyrkades och magi svepte över det öde landskapet. På sten- eller medelåldern tror jag att det är och en gudinna som sägs väcka solen varje morgon får en konkurrent och starkt skeptiske pojken som skall störta denna rappakalja till sol-gudinna. Men snart börjar varulvsmännen att gå på allt de ser och ond bråd död blir ett tales sätt, och snart ligger pojken och den nyfunne vännen till Conan-imitatör riktigt illa till.


Originaltitel La Conquista
Regissör Lucio Fulci
Manus José Antonio de la Loma, Carlos Vasallo, Gino Capone
Genre Action, Äventyr, Fantasy, 80-tal
Skådespelare Andrea Occhipinti, Sabrina Siani, Jorge Rivero, Conrado San Martín, Violeta Cela, José Gras, Gioia Scola
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 129
Filmnummer 4348

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


schramm
2015-10-08
nästa gång ska jag se den hög. då blir det en femma!
Korben_Dallas
2014-12-27
Okej, de är häftigt med alla fades i dimman, lazer pilbågen, blodighet mixat med en genomsyrande skev stämning som berikas tack vare alla underliga varelser. Men de blir för utdraget för sitt eget bästa, de borde istället ägnat mer tid på fördjupning istället för action. För då hade de kunnat blivit ganska ultimat. Men fan ändå rätt egensinnig rulle ändå. Stark 3:a.
Joyfulsounds
2012-11-06
Detta måste vara den mest totalotippade fullpoängaren under hela min Filmtipset-tid! Jag förstår inte alls varför den inte är godare omtalad. Redan från öppningsvyerna satt jag helt förhäpnad med hakan i knät, och där stannade den hela vägen igenom. Det bjuds på en enorm massa underhållning av högsta B-klass här, och sett till det visuella är varenda sekund värd inramning, med fantastiskt fulsnygga specialeffekter som bonus. Även musiken är klockren i sitt perfekt kitschiga 80-talsmanér. Måhända 5an blott är ett överaskningssymptom, så vi får se fall det kanske blir en 4a när det hela lagt sig en aning.
DrJW
2012-10-26
En av de mest skumaste och den dimmigaste fantasy-rullen man sett. Seriöst, de är dimma i varenda scen. Har säkert filmats sent på kvällen o tidigt på morgonen under en kall dimmig sommar skulle jag gissa och de var nog inte så skönt för skådespelarna med tanke på att dem inte riktigt var varm-kläda. Härlig synth-musik, men klimaxen med häxan var bisarrt.
Raimo_1985
2012-09-13
Fulci mästare! En rökig, dimmig godispåse av barbarer, Chewie-liknande hårvarelser och mästerligt ruttna zombies som stiger upp ur vattnet. Inte ett tråkigt moment i hela filmen. Plus för äckliga bölder. Man är som i en annan värld. Älskar den här filmen.
schramm
2011-08-09
Höjde den efter en omtitt, nära en fyra. Om man kisar med ögonen och ser genom det ständiga blåfiltret, vaselinet som är kletat på linsen och rökmaskinen som hakat upp sig så har man en ovanligt dum film som egentligen inte handlar om någonting. Vi har folk i fula masker som blir skjutna av laser-pilar till tonerna av Simonettis döds-synth (som inte alls passar in i några scener). Vi har en naken tjej i guldmask som ålar sig med ormar och som är kompis med någon över-gud (i ännu fånigare mask). Vi har träskmonster, klippmonster, pilmonster, hundmonster och monster av alla slag. Allt ser ut att vara inspelat en visen kall, novemberdag på italienska landsbygden av en lagom motiverad Fulci. Underhållande som attan. Rekommenderas!
karlmats
2010-12-15
Väldigt usel även för sin genre men det finns å andra sidan ingenting jag direkt hatar med den. Ocron går runt i bara stringtrosa och en guldmask hela filmen och ser fin ut i sin bronsfärgade hy vilket i princip räcker till 2an på egen hand. När sedan Mace har ett märke i pannan som visar sig betyda att alla människor är hans fiende är saken biff. I övrigt var det obegriplig klippning, extremt fula effekter och en handling som gång på gång villar bort mig i random scener som inte har någon logik eller förklaring. Tråkigt, dåligt och en svag 2a blir resultatet.
ninja
2010-09-09
Haha, jag gillar beskrivningen starkt!
Bumbi78
2010-09-02
Fulci testar barbargenren och skapar tillsammans med sin rökmaskin något vi ej tidigare sett. Dimmig, atmosfärisk och nästan drömsk med kloner av chewbacca, några zombies i ett träsk, bölder som bubblar, pilbåge med blå laser och grottor av frigolit mm. Det är knasigt, men kan inte annat än fachineras av den här rullen. Dock inget för de som gillar conan o.dyl.
mugabe
2010-08-02
Ofantligt seg. Men det är väl så med "medelåldern"-filmer, kanske.
Visa äldre kommentarer »