Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Confessions of a Dangerous Mind


Chuck Barris är en CIA-agent med den mycket speciella och färgstarka täckmanteln som programledare för en stor TV-show.


Originaltitel Confessions of a Dangerous Mind
Regissör George Clooney
Manus Charlie Kaufman
Genre Drama, Komedi, Action, Kriminalare, 2000-tal
Skådespelare Dick Clark, Sam Rockwell, Michelle Sweeney, Drew Barrymore, Michael Cera, Jennifer Hall, Ilona Elkin, Maggie Gyllenhaal, George Clooney, Robert John Burke, Julia Roberts, Rutger Hauer, Richard Kind, Krista Allen, Chuck Barris
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5100
Filmnummer 8322

Recensioner

Skapad 2019-10-30 av Kiril
Ända sen Chuck Barris “biografi” släpptes för sju år sedan, har det varit snack om en filmatisering. Länge ansågs Charlie Kaufmans manus vara det bästa ickeproducerade på marknaden och omsus...   Läs mer »

Skapad 2019-10-30 av billybob
Chuck Barris blev känd som den uppfinningsrike producenten av TV-shower som \"The dating game\" och \"The Gong Show\". Samtidigt var han lönnmördare åt CIA, som såg till att Barris kunde kombiner...   Läs mer »

Kommentarer


RustyFilm
2016-12-09
Filmen baseras på den amerikanska TV-producenten Chuck Barris själbiografi. Jag är nog inte den ende som tvivlar på att den är sann. Vilket påstås på omslaget. Sant eller inte spelar ingen roll. Det kan givetvis bli bra film ändå. Men det blir det inte. Regisör George Clooney klarar inte att länka historiens mycket varierande innehåll till en fungerande helhet. Det hela blir omständligt och vacklande. Självbiografin borde ha kunnat bli en intressant och spännande film. Men det misslyckas likafullt som Chuck Barris misslyckades med sitt liv. Sevärd trots allt.
Stygga-Vargen
2016-11-21
Varför såg jag det här spektaklet nu då?
Roswall
2015-10-15
Rockwell med fler gör fina insatser, men Clooneys regi har jag oerhört svårt för. Finess på nescafe-reklam-nivå.
Krille80
2014-11-09
George Clooneys regidebut är snygg, påkostad, rapp, välspelad och.....underlig. COADM är inte direkt som alla andra filmer, kameraåkningarna, musiken och karaktärerna är lite olikt main-stream-filmerna. Filmens stora behållning finns i huvudrollsinnehavaren Sam Rockwell som gör en riktigt bra insats. Även Rutger Hauer gör en fin liten biroll. 3+
LTT86
2014-06-06
Boring! This is Boring! This is Boring! Are you kidding me!!
ulpe01
2014-03-17
Ibland väntar man på en film för att sedan höra att den kanske inte är så bra. Så istället för att se The Monuments Men valde jag att se denna. Tror att jag gjorde ett bra val. Riktigt rolig och Rockwell får fortsätta vara en personlig favorit. Kul med en liten Ocean's-reunion och en massa andra överraskande biroller jag inte hade koll på på förhand.
ClintanTheKing
2014-03-06
Denna filmen var något oerhört oengagerande (mer än Michael Claytom t.o.m), ointressant och tråkig. Man skiter verkligen fulltständigt i hur det går för någon karaktär i storyn. Det lilla, lilla pluset jag kan hitta är Rutger Hauers medverkan, annars är detta ren skit. Jag tar fram motorkapen och totalsågar, tråkigt att säga men så är det!
timbo93
2013-11-10
Jag diggade inte riktigt fotots inramning, de glänsande kanterna och höga kontrasten. Mötet mellan en berättelse baserad på en hårt ifrågasatt självbiografi och väldigt lösa karaktärer gör det hela platt. Confessions of a Dangerous Mind har ändå stundtals ett underhållande flöde och härlig TV-huskänsla för tiden den utspelar sig.
Bumsi
2013-04-08
Lite tunt manus men fantastiskt foto och klippning
Godamodern
2013-01-01
Fel film för mig idag kanske, den här gav mig bara rysningar av obehag. Jag såg inte mer än hälften, då hade jag fått nog av eländet.
Visa äldre kommentarer »