Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Conan – barbaren


Conans föräldrar mördas av den onde häxmästaren Thulsa Doom och Conan skickas till ett slavläger. Under åren som går utvecklas Conan till en välbyggd och vältränad ung man, inställd på att hämnas sina föräldrars död.


Originaltitel Conan the Barbarian
Regissör John Milius
Manus John Milius, Oliver Stone
Genre Action, Äventyr, Fantasy, 80-tal
Skådespelare Arnold Schwarzenegger, James Earl Jones, Sandahl Bergman, Ben Davidson, Cassandra Gava, Gerry Lopez, Mako, Valérie Quennessen, William Smith, Max von Sydow, Luis Barboo, Franco Columbu, Nadiuska, Jorge Sanz, Pilar Alcón
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 11162
Filmnummer 3434

Recensioner

Skapad 2019-12-14 av orangemilk
Kraftfullt och blodigt äventyrsepos om den svärdsvingande krigaren Conan som vill hämnas på sektledaren Thulsa Doom som bränt ned hans hemby, dräpt hans föräldrar och gjort honom själv till s...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av perper
Kraftfullt och blodigt äventyrsepos om den svärdsvingande krigaren Conan som vill hämnas på sektledaren Thulsa Doom som bränt ned hans hemby, dräpt hans föräldrar och gjort honom själv till s...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Anonym
Den första och grundläggande sagan av två. Om den svärdsvingande äventyraren Conan, spelad av Arnold Schwarzenegger. Efter att ha sett sitt hem bli ödelagt och sin familj bli brutalt slaktad a...   Läs mer »

Kommentarer


PeterTheW
2024-02-14
Njaee. Vissa klassiker behålls kanske bäst i minnet.
RichardEk
2022-11-05
En film som så här 40 år senare har sina skavanker. Likväl, är det ett kanske mer beundransvärt än bra filmepos, en film som tar sig själv på fullt allvar även om det inte går att ta den på fullt allvar. Det ligger något befriande i det. En D&D – film med poetiska ambitioner! Med blodiga strider med svärd som på något sätt tog sig igenom den svenska filmcensuren oklippt (till skillnad från dess uppföljare), kanske just för dess poetiska ambitioner.
Arkmam
2020-06-26
En fantastisk film om manlig vänskap. "He is Conan, cimmerian. He won´t cry, so I cry for him."
Pipito
2020-06-06
Såg den här filmen på nationaldagen. Den handlar om Conans bergfasta tro på Valhalla, hämnd och kampen för friheten att förtrycka andra. Filmen öppnar upp med ett Nietzsche-citat och kantas episka tal. Du får lära dig djupa grejer om kultur och oändligheten. Och att inte lita på hippes som dyrkar ormar. Vissa historiska uppgifter är felaktiga – men spännande att ledaren för ormsekten är lite mörkare med blåa ögon, i enlighet med kontemporär forskning om de första nordborna. Med rätt blick blir du mållös.
husberg
2018-04-20
Slitstark individualism, bodybuilding vid kvarnstenen, Sung-filosofi & Kitai-poesi fostrar formidabla unga män! Ett nostalgiskt porträtt av tiden innan havet slukade Atlantis.
Rai
2018-03-07
Nja, trots att den film är väl en klassiker är den totalt usel!!!
erosagape
2017-11-14
Klarade den Bechdel - nej, men 17 vet om den inte klarade av metoo-testet, så när som på en klatsch i baken på en servitris på en slags servering. Svårt att säga om klatschen var OK eller inte i just det sammanhanget. Förmodligen ändå inte. Filmen bättre än förväntat och når nästan serietidningens klass.
dudson
2016-08-28
Våldsamt episkt äventyr av den gamla skolan. Sen väldigt fina scen byggen och pampig musik. 3+
Kuslix
2016-06-26
Stor filmkonst med en vidrig bakomliggande filosofi.
andmoreagain
2016-02-24
Arnold är alldeles för sofistikerad och finkänslig i denna rulle.
Visa äldre kommentarer »