Come Drink with Me

Den kvinnliga agenten Golden Swallow ger sig ut för att rädda guvernören undan den onde munkledarens klor. En riktig förlorare – berusad och sugen på att sjunga musikal – slår följe med henne. Han visar sig snart dock ha oanade kunskaper i mästerlig kung fu. En klassisk Shaw Brothers-produktion.

Originaltitel Da zui xia
Alternativ titel Big Drunk Hero
Regissör King Hu
Genre Action, Kriminalare, 60-tal
Skådespelare Cheng Pei-pei, Chen Hung-lieh, Yueh Hua, Pan Yin-tze, Ku Feng, Li Yunzhong, Yang Chih-ching

Skapad 2019-12-15 av niebaotan
Historien involverar den ökände Golden Swallow \"Cheng pei Pei\", utsänd på uppdrag för att befria sin broder från en grupp hänsynslösa banditer. Deras mål är att få sin ledare befriad i by...   Läs mer »

Ful_fisk
2021-10-17
Rätt ball och rå, vilket i början borgar för en riktig kalasrulle. Dessvärre tappar den lite fart efterhand och håller inte riktigt ångan uppe hela vägen. Men ett starkt pionjärverk inom kung fu filmen är den.
Zebulonm
2017-03-05
Riktigt bra o den är från 1966.
Sangraal
2015-07-26
Blev förvånad när jag såg att filmen var från 1966, kändes mer som sent 70-tal. Stundtals fantastisk film.
#54
2012-01-23
Wuxia faller mig sällan i smaken. Det här är mest fånigt och långtråkigt.
TheJack
2012-01-09
Fin på många vis; den är rejält charmig, har snygga och välkoreograferade strider (även om tidens begränsningar lyser igenom på några ställen), har riktigt häftig musik och så är den snygg som sjutton. Men samtidigt så är den ju ganska tunn, men å andra sidan så kan det ju ibland vara gött med lite filmer som inte gör anspråk på att vara mer än snälla jävlar som slåss mot elaka jävlar. I alla fall när det är så pass charmigt som det är här. Dessutom är det ju fett med en kvinnlig huvudkaraktär. Snudd på en fyra och väldigt mycket bättre än den moderna wuxia-trenden med Crouching Tiger... och dem tråkfilmerna.
craptastic
2011-11-22
Här var det fin fina miljöer, en del blod, maskerad humor och en ball hjälte a la snowblood i täten. Dock blir det så jäkla släpigt bort emellan, fighterna var dessutom platta. Inget godkänt här int.
Rickelin
2010-06-15
Fantastisk!
uCj
2008-02-21
Snudd på en fyra. För att vara såpass gammal tycker jag koreografi ibland är riktigt bra, och den håller rätt bra idag. Ibland är den bara rolig, lustig. Men ibland dras man också med i dramaturgin. Cheng Pei-pei verkar vara någon värd att granska!
foppa99
2008-01-13
egentligen så e fightingkvalitén väldigt tidstypisk; kanske tom i övre regionen. men iom att man sett så mycket fantastisk nutida koreografi så står den sig slätt. men 3 pga att den har en hjältinna O e helt ok.
AndyK
2007-02-28
Hyfsad. Har sett klart bättre filmer i genren men även mycket sämre. Ger den en trea mest för att den är bra gjord för att vara så gammal. Kanske skulle tycke bättre om den om jag såg den en andra gång.