2.3

Code Name: Geronimo

Filmen är baserad på den sanna historien om det amerikanska Navy SEAL team som dödade Usama bin Laden i hans gömställe i Pakistan 2011, ett uppdrag känt som Operation Geronimo. Filmen följer medlemmarna i SEAL Team Six under deras utbildning för uppdraget och kulminerar med den djärva nattliga räd mot Bin Ladens gömställe som ledde till hans död.

Originaltitel Seal Team 6: The Raid on Osama Bin Laden
Regissör John Stockwell
Manus Kendall Lampkin
Genre Drama, Action, Kriminalare, Thriller, 2010-tal
Skådespelare William Fichtner, Robert Knepper, Freddy Rodriguez, Eddie Kaye Thomas, Kathleen Robertson, Anson Mount, Xzibit, Jenny Gabrielle, Cam Gigandet, Mo Gallini, Kenneth Miller, Lora Martinez-Cunningham, Kristen DeVore Rakes, Alma Sisneros

Starkbröl
2017-07-13
Som att se en filmatiserad och något dramatiserad wikipediaartikel. Inklippta stillbilder från verkligheten och ett dokumentärt anslag ska ge en realistisk stämning men förstör den istället då man påminns om att det är ett ganska billigt drama. Skådisarna helt OK.
Almgren
2013-11-01
Dåligt med karaktärsdjup och drama. Arkivbilderna (även foton!) och intervju-segmenten kunde ha skippats helt då de bara bidrar till den enorma b-känslan. Man skulle ha lagt mer krut på riktiga dramatiserade sekvenser istället för att göra nån sorts halvdokumentär stil, när man är så långt ifrån dokumentärt innehåll i övrigt. Musiken var dock asbra, och visst var det rätt spännande när det väl hände saker, men detta är en ganska kass film.
Sir_Lord
2013-06-10
Helt okej. Man märker fort att detta var inte en film med dollarsäckar i transformersklassen men spänningen finns där och även lite bakgrund om jakten. Sämre än Zero Dark Thirty men inte en dålig film
badpanda1606
2013-05-03
Den var inte katastrofal iaf. Man märker dock att detta är en lågbudgetrulle, speciellt om man jämför med zero Dark thirty, som jag förvisso inte tyckte var särskilt mkt bättre än denna..
Murvel48
2013-02-27
Herregud, vilken smörja!
petson81
2013-02-18
Det här var verkligen inte bra, borde inte vara så svårt att göra en intressant film om hur man jagade och (om det nu verkligen stämmer) hittade Bin laden, och då inte bara med en massa pang pang
Harford
2013-02-14
Det är ibland svårt att veta om detta är en reklamfilm för Navy Seals eller en spelfilm. Det är egentligen en TV-film gjord för den amerikanska publiken och det märks väl. Det är egentligen samma story som Zero Dark Thirty, men här har man "glömt" att ta med amerikanernas tortyr och mord på oskyldiga civila. Tortyrcentra som Gitmo och CIAs hemliga fängelser världen runt som porträtteras i ZDT lyser här med sin frånvaro. Inte heller att amerikannerna avrättade alla skadade män i huset visas i den här filmen, också det finns med i Zero Dark Thirty. Amerikanska specialstyrkor anses av många (inklusive SAS Chris Ryan och amerikanske journalisten Evan Wright) vara mentalt störda skjutgalna psykopater. Men här porträtteras de som mysfarbröder i helskägg. Amerikanerna producerar många propagandafilmer i form av "underhållning" men det här slår det mesta, filmen i sig är så banal och långtråkig att man baxnar. Den enda film i ämnet som är sämre är Act of valor från 2012.
XJR
2013-02-06
Meh, det är få gånger jag mår illa av en film, men... här står verkligen den amerikanska patriotismen mig upp i halsen. Världens bästa soldater gör världens bästa insats, och räddar världen. Är det en propagandafilm eller ett drama? Lite kul är det dock att se alla missar i tidangivelserna, klantigt!
AndersL
2013-02-02
Hyfsad realistisk.. Verkar dock inte vara så skoj att jobba på CIA
dudson
2013-01-27