Code Name: Emerald
En amerikansk agent skickas till Frankrike för att få loss en amerikan som sitter fånge hos tyskarna. Fången är en av de få som vet både tid och plats för D-dagen och det är information som tyskarna givetvis vill få tag på. Men agenten lever ett farligt dubbelspel.

Originaltitel | Code Name: Emerald |
Alternativ titel | Emerald |
Regissör | Jonathan Sanger |
Manus | Ronald Bass |
Genre | Action, Krig, 80-tal |
Skådespelare | Ed Harris, Max von Sydow, Horst Buchholz, Eric Stoltz, Patrick Stewart, Helmut Berger, Cyrielle Claire, Graham Crowden, George Mikell |
Bra krigsdrama (inte mycket action här) men lite småhoppig och seg på sina ställen.
Jag gillar Harris och det tror jag höjer betyget mer än vad det borde. För lite segt är det.
Hopplöst tråkig.
Intressant och hyfsat välgjord, men också ett ganska långsamt tempo som gör att det aldrig blir riktigt spännande.
Nja, något att slötitta på. Ska inte Filmtipset snart övergå till en sjugradig skala?
Max von Sydow gör sig alltid bra som tysk eller terrorist
Helt duglig spionthriller. Bra skådespelare. 3-
Gamal hederlig spionfilm. Ganska seg och ointressant för det mesta.
Ok andra världskriget-film. Inte den bäste, men definitivt inet den sämste heller...
Bra spel, spännande story, dock väl förustägbart slut. Och varför pratar Harris aldrig varken tyska eller franska? Pluspoäng för Buchholz tysk-amerikanska brytning. Svag fyra...